Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Formula AS online

 

Ziarul "Formula AS"

Website: http://www.formula-as.ro

Ziar inscris in categoria Online in judetul Bucuresti

Descriere:
Formula AS - ziar de sanatate, spiritualitate, reportaje, ecologie.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Formula AS de azi - Ziarul Formula AS online


Între Orient și Occident
Editorial  /  Toma Roman

1437552871_as_toma_roman_1437553043.jpg

Abia reîntors din "exilul turcesc", premierul Victor Pon­ta și-a reînceput "dansul". A anunțat anularea (corectă politic) a ordonanței de urgență, prin care se mă­reau (numai) salariile demnitarilor, a acuzat o înțelegere dis­cretă între președintele Iohannis și premierul interimar, Gabriel Oprea, a revenit la stilul miștocăresc, și-a adunat "vestalele" (Rovana Plumb, Olguța Vasilescu și Gabriela Firea) într-o echipă de atac față de cei care îi contestă min­ciunile (în primul rând, generalul Oprea).


"Metoda austriacă"
Accente  /  Ion Longin Popescu

1437553079_as_longin_1437553127.jpg

Asociația "Neuer Weg" din Făgăraș (www.neuerweg.ro), condusă de cu­nos­cutul ecologist Hans Hedrich, a dat re­cent publicității o analiză cutre­mu­rătoare privind modul în care corporația aus­tri­acă Holzindustrie Schweighofer a pă­gu­bit furnizorii de lemn (printre care și Romsilva) și statul ro­mân cu suma de 130 de mi­lioane de euro, utilizând o me­todă neomologată în Ro­mânia, așa-zisa măsurătoare cu "clupa rotativă" (rotieren­den Kluppe), numită și "metoda aus­triacă".


Cum se rupe Ardealul de România
Sub lupa  /  Ciprian Rus

1437553143_as_ciprian_rus_1437553177.jpg

Se întâmpla acum mai bine de doi ani: mă aflam în Po­lo­nia, în biroul lui Marcin Kubiak, subsecretar de stat la Dez­voltare Regională, ministerul condus de faimoasa Elzbie­ta Bienkowska, campioana absolută a atra­gerilor de fonduri europene. Discutam cu domnul Kubiak despre cum Polonia reușise per­formanța de a atrage, cu ajutorul unor bo­nu­suri, 110% din fondurile care-i fuseseră alocate de către Uniunea Europeană.


LUDMILA SFÂRLOAGĂ - "Cu tot lobby-ul obsesiv al liderilor maghiari, solicitarea autonomiei așa-zisului Ținut Secuiesc a fost respinsă. Consiliul Europei nu intervine și nu încurajează
Spectator  /  Ion Longin Popescu

1437553476_0301_10_1437553591.jpg

Pe 24 martie anul curent, la Strasbourg, s-a consumat, într-un nedrept anonimat, un eve­niment istoric: Consiliul Europei a spus NU autonomiei teritoriale pe criterii etnice în Ro­mâ­nia. Așa-zisul "Ținut Secuiesc" nu a primit girul Congresului Puterilor Locale și Regionale din cadrul Consiliului Europei, eveniment la care a participat și consilierul județean al PSD Prahova, Ludmila Sfâr­loagă, în calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale și Regionale și președinte al de­le­gației române.


Regrete târzii
Din lumea necuvantatoarelor  /  Cititor Formula AS

1437553725_04_1437553929.jpg

O zi de vară obișnuită, cu o atmosferă caldă și liniștită. Am ieșit în curte, bucurându-mă de razele mai mult decât darnice ale astrului incandescent. O ușoară lân­cezeală stăpânea pretutindeni, în universul peste care se răstur­na­se creuzetul cu aur topit. În li­niștea care trona stăpână, un zgomot neobișnuit mi-a atras atenția. Par­că o bătaie de aripi, parcă niște lo­vi­turi, niște zgomote hârjâite. Mi-am în­dreptat pașii către sursa acestora și m-am oprit mirată.


Au nevoie de ajutor
Din lumea necuvantatoarelor  /  Cititor Formula AS

Suntem două fetițe drăgălașe, de rasă Bir­ma­neză, surori, în vârstă de aproximativ două luni și jumătate - trei luni, găsite pe o ploaie to­rențială sub o mașină, speriate, cu probleme la ochi­șori. Am fost operate și acum avem câte un ochi­șor albastru fiecare.


În vacanță, dar nu oricum!
Strabunica stie tot  /  Redactia

1437554103_9_strabunica_1437554195.jpg

- Sfaturi de pus în valiză -


Sărbătoarea caselor românești
Planete culturale  /  Catalin Manole

1437554204_1905_11_1437554339.jpg

Înconjurată de mare interes, manifestarea "Târgul de case, grădină și peisaj" a ajuns la cea de-a șaptea ediție. În perioada 3-9 august, cei ce doresc să își construiască o casă tradițională românească sau să descopere secretele grădinii țărănești, pot veni la Dumbrava Sibiului. Într-o atmosferă de sărbătoare și înconjurați de bucate alese, anul acesta, îi așteaptă meșteri hunedoreni. Despre acest eveniment am stat de vorbă cu directorul "Muzeului Civilizației și Tradiției Populare Astra", domnul Ștefan Ciprian.


DAN ANDREI ALDEA - "Dacă m-aș mai naște o dată, tot muzică aș face"
Planete culturale  /  Camelia Starcescu

1437554667_2401_11_1437554892.jpg

A fost zeul Pan al generației anilor '70. Chi­tarist și compozitor, membru al for­mației "Sfinx", avea - pe lângă talent mu­zical de excepție - și o carismă aparte, de tru­badur visător și inaccesibil. Plecat spre orizonturi mai bune, acum, fiul risipitor s-a întors. Pentru ca cercul să se închidă, ar fi o sărbătoare totală, dacă Dan Andrei Aldea s-ar mai ivi în luminile scenei, spre bucuria fanilor săi.


Vacanță cu mama
Asul de inima  /  Valentin Iacob

1437555273_2002_montaj_1437555338.jpg

De un an de zile, diminețile, o pasăre se oprește la fereastra mea. Stă învelită în­tr-un penaj fastuos, de parcă a coborât de pe un alt tărâm. Stă și mă scru­tea­ză atentă, cu ochii ei mici și negri, înfoindu-și penele, liniștită. Ciudat e că a sosit la fereastră, la scurtă vreme după ce mama s-a refugiat și ea, pentru tot­deauna, pe alt tărâm. Mama, punctul fix, orbitor și tandru al lumii mele. Ma­ma care mă aștepta nezmin­tit, dându-mi siguranță vieții. Mama, retrasă acum, pentru totdeauna, în albu­mele cu fotografii, și totuși, așa de vie și de aproape în amintirile mele...


ANDA DIMITRIU - "Pentru prima oară trăiesc senzația de plutire, sub un cer infinit de albastru"
Stil de viata  /  Delia Hanzelik

1437555438_2101_1437555532.jpg

Eu zic că le-am folosit. În primul rând, am aflat despre mine că sunt în stare să fac pașii la care înainte nici nu îndrăzneam să visez. Mi s-a schimbat pers­pectiva, și lucrurile îmi par mai ușoare. M-am călit, de fapt. Că, de altfel, sunt o perfec­țio­nistă, care simte nevoia să știe care-i planul. Vreau să am o vi­ziu­ne de ansamblu asupra lucrurilor. Să visez cu ochii deschiși. Ăsta e cel mai mare câștig - faptul că acum îndrăznesc să dărâm ziduri, să țin hățurile în propriile-mi mâini.


ADRIANA BITTEL - "Un om care nu citește se privează de multe bunătăți ale vieții"
Lumea romaneasca  /  Dia Radu

1437555665_2401_1437555823.jpg

O cunoașteți din paginile "Formulei AS": o cititoare împătimită, care ne îmbie săptămânal la lectură, cu minunatele ei cronici de carte. Puțini știu însă că, în spatele semnăturii cu care ne-a obișnuit de două decenii, se ascunde o scriitoare rafinată și sensibilă, una din prozatoarele emblematice ale generației 80. În ciuda discreției de care a dat întotdeauna dovadă, Adriana Bittel a câștigat de-a lungul vremii, nu doar premii literare, ci și aprecierea criticii și a confraților scriitori. Vara aceasta, Editura Humanitas a celebrat-o, reeditând două din cele șase volume de proză pe care le-a semnat.


Festivalul portului popular românesc
Romani in lume  /  Cititor Formula AS

1437556163_19011_1437556245.jpg

27 iunie 2015. O zi minunată de vară. Regele soare și-a trimis căldura toropitoare peste pământ, și-a impus stăpânirea pe cerul albastru. Un decor ideal, care să stârnească bucurie și veselie. O zi în care peste 400 din cei peste câteva mii de români care trăiesc și muncesc în Vancouver s-au adunat pen­tru a se bucura împreună de reușitele în viață și de tradițiile comune ce ne leagă pe noi, românii, oriunde am fi în lume.


Vampirii pitici
Enigme  /  Andrei Cheran

1437556481_3001_1437556542.jpg

S-a întâmplat în statul Selangor, din Ma­la­ezia. Era zece seara și afară se întu­ne­case. În fața mu­zeului sultanului Alam Shah, o clădire ultramo­dernă, cu fațada făcută din carouri albe și albastre, era o coadă imensă, în ciuda orei târzii. Localnici, dar și turiști, aș­teptau răbdători în căldura umedă, grea de mi­rosuri și de țânțari. Intitulată "Mistere, ge­nii, fantome și sicrie", expoziția era des­chisă până la miezul nopții.


CRONICI BIZARE
Enigme  /  Cititor Formula AS

1437556724_drac_64_1437556801.jpg

Eram foarte mici. Ne jucam în curtea bunicilor sub un dud. Pe iarba din apropiere, am observat niște pete albe. Apropiindu-ne, am găsit niște săculeți mici de pânză. I-am desfăcut: conțineau un praf care se­mă­na a pământ. I-am arătat bunicii, nebănuind ce avea să urmeze. În câteva clipe, s-a produs o agitație și o învălmășeală greu de imaginat. Toți ai casei s-au re­pezit la noi, ne-au smuls "jucăriile", le-au arun­cat, ne-au spălat pe mâini, stro­pindu-ne cu o apă păstrată într-o stic­lă (posibil agheas­mă).Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International