Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Formula AS online

 

Ziarul "Formula AS"

Website: http://www.formula-as.ro

Ziar inscris in categoria Online in judetul Bucuresti

Descriere:
Formula AS - ziar de sanatate, spiritualitate, reportaje, ecologie.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Formula AS de azi - Ziarul Formula AS online


RODICA CULCER despre... Tăcerea asurzitoare a domnului președinte și războiul pădurilor
Intrebarile saptamanii  /  Redactia

1432106749_as_rodica_culcer_1432106812.jpg

Din partea unui președinte despre care lumea spune deja că promovează "România lucrului bine tăcut", orice declarație critică ajunge să pară spectaculoasă. Să nu uităm însă că nemulțumirile prezidențiale față de haosul declan­șat de introducerea cardului de sănătate și față de proiectele de modificare a legislației penale au fost doar răspunsuri la în­trebările jurnaliștilor, nu luări de poziție de sine stă­tă­toa­re, elaborate ca răspuns la deficiențele din sistemul sa­nitar și, respectiv, la campania tot mai agresivă a majo­rității par­lamentare de a bloca lupta anti-corupție.


Organizațiile ecologiste, mai puternice decât scutul de la Deveselu
Accente  /  Ion Longin Popescu

1432106836_as_longin_1432106982.jpg

Un nor negru s-a abătut asupra proiec­telor miniere aurifere străine din România, cu toate că reprezentanții statului au încercat să le pună în operă pe furiș, după metode... era să spun comuniste, dacă n-ar fi profund corporatiste și corupte. Dacă proiectul Roșia Montană a fost, slavă Domnului, pus deo­camdată "pe raft", în aș­teptarea vană că societatea civilă va uita de ea, citim tot mai des despre un alt proiect, cel de la Certej, Hunedoara, unde tot o cor­po­rație cana­dia­nă, Eldorado Gold (ELD), în­cearcă să dea lovitura.


Impozitul pe firfirici
Sub lupa  /  Cristian Curte

1432107053_as_cristian_curte_1432107102.jpg

Țin în mână un bon pe care scrie limpede - 9 bani. Nu lei. Bani! Nici măcar zece. Doar nouă! Atât am vrut să las la o benzinărie, pentru că nu puteam primi un astfel de rest, întrucât în România, cea mai mică mo­nedă e de zece bani. Așa că i-am spus vân­zătoarei să păstreze firfireii și am dat să ies. Ea mi-a zâmbit amar și mi-a eliberat rapid bonul cu pricina pentru că, potrivit Ordo­nan­ței de Urgență 8/2015, bac­șișul se impozitează cu 16%.


BOGDAN AURESCU - "Resping ideea unui atac la adresa țării noastre"
Spectator  /  Ion Longin Popescu

1432107148_0302_16_1432107370.jpg

După cum arată un sondaj INSCOP, aproa­pe 70% dintre români sunt de acord cu mărirea bugetului Armatei. Concetățenii noștri au început să se teamă și-și doresc o armată modernă, puternică. De cine se tem? Desigur, de Rusia. Teama de Rusia are o veche istorie la noi, încă din vremurile în care Țările Române se aflau sub ocupația "fraților" de la răsărit (secolele al 18-lea și al 19-lea).


BOGDAN AURESCU - "Ne dorim ca românii din Ucraina să se bucure de un tratament «în oglindă» cu tratamentul de care se bucură ucrainenii din România"
Spectator  /  Ion Longin Popescu

1432107443_0301_11_1432107561.jpg

După cum se știe, România este încon­ju­rată de români în toate punctele car­di­nale: la vest, la nord, la est și la sud. Cei mai mulți sunt la nord-est. De acolo de unde vine și frica. Circa 3 milioane în Basarabia și peste 500.000 în Ucraina, toți băștinași din foste teritorii românești acaparate de Rusia sovietică. În acest context, am profitat de disponibilitatea ministrului Bogdan Aurescu și am extins interviul și asupra acestor teme.


BOT
Din lumea necuvantatoarelor  /  Cititor Formula AS

1432107642_1301_12_1432107712.jpg

Bot s-a născut în luna februarie 1997 la Sinaia, în curtea casei pe care o construiam. Era un pui de cățel roșcat și zdravăn și își urma mama și frățiorii peste tot, pe stradă, în pădure, în poienițe. După ceva timp, am încercat să-l iau la mine în curte, dar nu a fost chip. Plângea după frații lui, rodea gardul ca să fie liber pe stradă, în pădure, unde era viața lui. În fiecare zi, venea cu întreaga familie și mâncau foarte disciplinați, la poarta casei mele.


Au nevoie de ajutor
Din lumea necuvantatoarelor  /  Cititor Formula AS

Doi puișori de pisică superbi, apăruți în fața casei noastre (din păcate, am câini care i-ar sfâșia, deci nu-i pot adăposti în curte pe pisoi) - zona Barbu Văcărescu, mai aproape cu intersecția cu Ștefan cel Mare, sunt în căutare de căsuțe primitoare.


Fundația "Formula AS"
S.O.S.  /  Redactia

1432108010_as_rgb_1432108362.jpg

Distribuția banilor intrați în cont în luna MARTIE 2015


ERATĂ
Ne scriu cititorii  /  Cititor Formula AS

În legătură cu articolul "Maladia Lyme. Vremea căpușelor a sosit!", F. AS nr. 1164


Cititorii mulțumesc pentru ajutor
S.O.S.  /  Redactia

1432108429_as_rgb_1432108568.jpg

Sunt Sămăreanu Mihaela, mama Ionelei, și vreau să vă mulțumesc din suflet pentru ajutorul pe ca­re ni l-ați acordat în mai multe rânduri. Cuvintele nu pot exprima recunoștința pe care o am față de toți cei care au fost alături de noi.


Cu Pământul la doctor
Ecologie  /  Andrei Cheran

1432108602_poluare_rafinarie_dr_1432108789.jpg

Inundații, cutremure, alunecări de teren și fur­tuni cumplite. De la an la an, natura parcă ne pedepsește din ce în ce mai tare. Verile sunt tot mai secetoase, iar iernile, fără zăpadă. Oare ce se întâmplă cu frumoasa Planetă Albastră? Am reușit să o distrugem de tot? Întreg acest rău are un singur nu­me, un nume care a pătruns pe furiș în viața noas­tră coti­diană, pe care îl pomenim de­seori, dar nu îi acordăm niciodată atenția pe care o merită. Un cuvânt simplu, dar care a devenit cu timpul, temut.


Oprește barbaria, salvează ciocârlia!
Ecologie  /  Ion Longin Popescu

1432109073_ciocarlie4_1432109484.jpg

Societatea Ornitologică Română (SOR) și Fe­de­rația Coaliția Natura 2000, alături de toți iu­bi­torii de natură din România cer oprirea vânătorii de ciocârlii! O barbarie fără seamăn, despre care știm prea puțin, se consumă chiar în acest moment, când citiți aceste rânduri... Mai exact, zilnic sunt doborâte din zbor circa 1650 de păsări cântătoare, care s-au în­tors din țările calde "acasă", acolo unde, de-a lungul secolelor, au fost protejate, iubite și evocate în poezii și cântece de plugarii ro­mâni.


Magia atingerilor
Asul de inima  /  Redactia

1432109506_love_44_1432109661.jpg

În fiecare zi a vieții noastre avem mii de pri­lejuri pentru atingeri și îmbrățișări. Mii de ocazii pentru a ne manifesta afecțiunea în chip concret. Și totuși, n-o facem. Ceva ne reține. Obo­seala? Indiferența? Educația? Lăsăm să crească spa­ții uriașe de gheață între noi, care duc la alienare. Multe din bolile secolului în care tră­im sunt pro­vocate de lipsa afecțiunii concrete, a tandreții ma­nifestate prin gesturi. Nu e vorba de sexualitate, ci pur și simplu de îmbrățișări.


Când mângâierile aduc vindecarea
Asul de inima  /  Diana Vlad

1432109804_love_15_1432109920.jpg

"Cine dintre noi n-a simțit măcar o dată în viață căldura binefăcătoare a unei îmbrățișări? Câteva atingeri tandre și, pentru câteva clipe, ne simțim eliberați de ten­siuni și de gânduri rele. O stranie alchimie face ca o simplă strângere afectuoasă în brațe să re­de­clan­șeze în noi bucuria și pofta de a trăi. E oare îm­brățișarea mai mult decât pare? Iată o întrebare pe care, în ultimul de­ceniu, au început să și-o pună și te­rapeuții occi­dentali. Dacă o mângâiere sau un ma­saj tandru pot face atât de mult bine, n-ar putea fi oare folosită pu­terea benefică a atingerilor și-n vin­decarea anumitor boli?".


IOANA VOICU - "Am crescut într-o casă vie"
Planete culturale  /  Ines Hristea

1432110027_2401_11_1432110207.jpg

Bunicul a remarcat de foarte devreme că aveam datele necesare unui bun vio­lonist, așa că după ce am împlinit cinci ani, a început să mă dăscălească, să mă intro­ducă în studiul viorii. Ăsta a fost în­cepu­tul... După moartea lui, am intrat la Liceul de muzică "George Enescu", deși multă vre­me mi s-a părut că nu-mi place acest instrument care mă ținea ore în șir cu ar­cușul în mână. Voiam și eu să ies pe-afa­ră, să mă joc cu copiii, să mă plimb cu fetele...Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International