Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Formula AS online

 

Ziarul "Formula AS"

Website: http://www.formula-as.ro

Ziar inscris in categoria Online in judetul Bucuresti

Descriere:
Formula AS - ziar de sanatate, spiritualitate, reportaje, ecologie.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Formula AS de azi - Ziarul Formula AS online


RODICA CULCER despre... Criza umanitară din Orientul Mijlociu, un eșec rușinos al UE
Intrebarile saptamanii  /  Redactia

1443682853_as_rodica_culcer_1443682937.jpg

La reuniunea consiliului JAI s-a hotărât deja ca țările care nu acceptă cotele de refugiați să fie amendate cu 0,002% din PIB, iar înainte de summit-ul UE de miercuri, cancelarul german Angela Merkel a declarat că va propune o amendă de 6.500 euro pentru fiecare refugiat refuzat. Vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat și el că va fi foarte ferm în aplicarea sancțiunilor pentru cei care nu respectă hotărârile CE.


România, o absență la protestele din Chișinău
Accente  /  Cititor Formula AS

Protestele de la Chișinău au întot­deauna o cheie politică și geo­po­litică cu un anumit grad de subtilitate, care scapă uneori politicienilor de la Bucu­rești. Ro­mânia pare să privească ne­pu­tincioasă "maidanul" care se conturează în Re­pu­blica Moldova. Ideea de "România" este ab­sentă în piața din Chișinău, unde pro­testatarii continuă să instaleze corturi. Sub acest aspect, ar fi bine să ne în­tre­băm ce va face România. Ce poziție va adop­­ta în prezent față de realitățile mol­dave?


Dreptate pentru Roșia Montană
Sub lupa  /  Ion Longin Popescu

1443683051_as_longin_1443683093.jpg

De la Bacău aflăm că tribunalul din acest oraș a admis cererile asociațiilor Alburnus Ma­ior, Centrul Inde­pen­dent pentru Dezvol­tarea Resurselor de Mediu și Salvați Bucureștiul privind sus­pendarea efectelor juridice ale avi­zului de mediu pentru modi­ficarea Planului Urbanistic Zonal - zona de dezvoltare industrială Roșia Montană (PUZ). Avizul de mediu a fost emis în martie 2011, de Agen­ția Re­gio­nală pentru Protecția Mediului Sibiu (ARPM Sibiu) - o agen­ție care a lăsat impresia că este oricând "la ordinul" cor­po­rațiilor.


Un "îndreptar" necesar - "Repere identitare românești din județele Covasna și Harghita"
Spectator  /  Ion Longin Popescu

1443683118_1901_1443683221.jpg

Editura "Eurocarpatica" din Sfântu Gheor­ghe, parte a Centrului European de Studii Covasna-Harghita, a reușit, cu sprijinul profesionist al tipografiei Magic Print din Onești, să editeze un volum monumental, din seria celor mai importante tipărituri apărute după 1989 în România. Intitulat "Repere Identitare Românești din județele Co­vasna și Harghita" el este realizat de cercetătorii Ioan Lă­cătușu, Erich-Mihail Broanăr și colabo­ra­torii.


"Există vreun tratament eficient pentru edem limfatic?"
Cititorii intreaba...  /  Cititor Formula AS

1443786631_aromatherapy7_1443786745.jpg

De o bună bucată de vreme, având picioarele foarte umflate, am făcut mai multe investigații să văd care e cauza. Am fost diagnosticată cu edem limfatic și mi s-a recomandat drenaj limfatic. Mă întreb cât de eficient este și dacă nu cum­va e peri­culos, așa cum am auzit de la o prietenă, căreia i-a făcut așa ceva o maseuză cam ne­pricepută.


"Din cauza hemoroizilor, mi-a apărut o fisură pe intestinul gros"
...Cititorii raspund  /  Cititor Formula AS

1443786762_faguri_1443786854.jpg

Ceară de albine cât o alună, 1 lingură de miere de albine (curată), 1 lingură de ulei de floarea-soa­relui sau de măsline, 2 cm de frunză de aloe pisată (să fie mai bătrână de 3 ani) se amestecă într-un vas emailat, așezat pe foc potrivit, până se obține un lichid omogen. Se toarnă în cutiuțe de plastic, se lasă să se răcească, și după o bună igienă locală, se unge locul afectat, până la vindecare.


Răspuns pentru OLIMPIA - Deva, F. AS nr. 1180 - "Prietena mea are pusee diareice"
Pagina specialistilor  /  Redactia

1443786913_sp_mircea_peia_1443787286.jpg

În primul rând, trebuie spus că diareea acută și cronică sunt tulburările clinice cele mai caracteristice ale enterocolitelor, iar cunoașterea cauzelor, mecanis­melor de producere, manifestărilor clinice, consecințelor și tratamentului acestora este de o deosebită utilitate practică pentru bonavii suferinzi de enterocolite acute și cronice. Sin­dro­mul diareic acut (cazul prietenei dvs.) este constant prezent în enterocolitele acute infecțioa­se dar, ca și în sindromul diareic cronic, el poate fi promovat de o multitudine de factori patologici ai întregului tub digestiv, cu precădere la nivelul intes­tinului subțire și al celui gros.


Leacuri pentru copii
Medicina naturii  /  Rodica Demian

1444022457_fetita_ceai_dr_1444022925.jpg

Copiii au tot felul de spaime și pentru că zona de mijloc a corpului lor nu e încă suficient dezvoltată, spaimele se fac remarcate prin dureri de burtă. Copiii sunt iritați și foarte sensibili. Masajul calmant cu ulei este foarte eficient și micuții se simt protejați. Și balonările se vindecă cu acest masaj. Ulei împotriva spaimelor. Ingrediente:30 ml ulei de migdale, 4 picături ulei eteric de mandarine, roșu, 2 picături ulei eteric de benzoe, 2 picături ulei eteric de miere, 1 picătură ulei eteric de fasole Tonka.


Fructele de păducel - medicamentul nr. 1 în bolile cardiovasculare
Medicina naturii  /  Ilie Tudor

1444023022_paducel_dr_1444023173.jpg

Sub numele de păducel, mărăcine alb sau gher­ghinar sunt cunoscute cinci specii de arbori de mici dimensiuni, înrudiți între ei, toți cu efecte terapeutice similare, având denumirea științifică de Crataegus. Primăvara, păduceii încântă privirea decorând dealurile și lumini­șu­rile pădurilor cu explozii florale de un alb pur și incandescent. Toamna, fructele lor, de un roșu in­tens, alcătu­iesc mari pete de culoare la marginea pădurilor, pe pajiști sau în luncile râurilor.


Cura cu must
Medicina naturii  /  Ilie Tudor

1444023364_must_fain_1444023481.jpg

Strugurii conțin zeci de substanțe benefice pen­tru sănătatea noastră, de care organismul are cea mai mare nevoie acum, la apropierea sezonului rece. Pentru a prelua aceste substanțe, mustul este cea mai eficientă formă de administrare, întrucât este foarte ușor digerat și asimilat, are gust plă­cut și poate fi consumat în cantități mari. Dar, pen­tru a beneficia la maximum de calitățile sale, trebuie să știm cum să-l preparăm și cum să-l administrăm, deoarece efectele terapeutice apar după un consum sis­tematic.


TEST: Cum stați cu sistemul imunitar?
Medicina preventiva  /  Gilda Fildan

1444023612_1001_1444025316.jpg

Îndeplinind rolul unei asigurări personale de să­nătate, sistemul nostru imunitar depistează și elimină zi și noapte germenii patogeni și substanțele nocive, ne protejează de infecții sau asigură desfășu­rarea nor­mală a procesului de vindecare. Însă există diverși factori care pot deschide breșe în acest sistem de pro­tecție. Nu e o dramă, dacă ne prinde pentru câteva zile o răceală sau un deranjament intestinal. Dar meca­nis­mele noastre de apărare trebuie să intre în acțiune și atunci când este vorba de infecții peri­culoase ori de boli cu adevărat grave.


Pauzele alimentare
Nutritie  /  Iulia Vlad

1444025383_basca_1444025478.jpg

Între nenumăratele diete de slăbit, devenite o modă în lumea de azi (multe dintre ele peri­culoase și adesea fără efect) există, totuși, câteva programe extrem de apreciate, datorită re­zul­tatelor obținute: pauzele alimentare, pentru pe­rioade scur­te de timp. Cercetările medicale au arătat că pauza alimentară pe termen scurt duce la anu­mite schim­bări în organism, care stimulează ar­derea grăsi­milor.


Uleiurile de plante
Frumusete  /  Iulia Vlad

1444025542_08ulei1_1444025658.jpg

Folosite încă din antichitate pen­tru frumusețea pielii și a păru­lui, uleiurile vegetale sunt la loc de cin­ste și în cosmetica de azi. Le întâl­nim încorporate în produse de îngri­jire sau sub formă pură, simple. Ele vă pot face să arătați "ca o prin­țesă", cu condiția să fie de calitate, utilizate corect și potrivite tipului de piele și păr. Le găsiți la plafaruri, magazine naturiste și farmacii.


10 kilograme în două luni
Clubul dietelor de slabit  /  Cititor Formula AS

1444025676_kg_1444025825.jpg

Principiul care stă la baza aces­tei cure este măsura: mesele tre­buie să fie mici cantitativ, alcătuite dintr-un singur fel de alimente, succe­dându-se la un interval de trei ore (minimum cinci mese pe zi) până la ora 19.00. Între me­se, se consumă doar lichide neîndulcite.


AZOR, o poveste din timpul războiului
Din lumea necuvantatoarelor  /  Cititor Formula AS

1443683474_cutu_negru_cu_alb_dreamstime1_1443683533.jpg

Pe Azorel eu îl iubeam foarte mult, pentru că eram de-o vârstă cu el. Ne-am născut în iarna anu­lui 1934. Anii au trecut, eu și Azo­rel am crescut împreună, eram fericiți la casa părintească, într-un cătun frumos, patriarhal, de lângă Iași. În 1944, a venit războiul, și eu și Azorel aveam 10 ani. Amândoi am văzut războiul "pe viu".Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International