Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Gazeta de Prahova online

 

Ziarul "Gazeta de Prahova"

Website: http://www.gazetaph.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Prahova

Descriere:
Stiri, foto, video din Ploiesti-Prahova.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Gazeta de Prahova de azi - Ziarul Gazeta de Prahova online


Cum explică Poliţia Locală furtul produs chiar în incinta instituţiei

politia_localaReferitor la articolele apărute în presa online cu privire la un furt care a avut loc într-o incintă a sediului Poliției Locale Ploiești, unde își defășoară activitatea Serviciul ajutoare de încălzire a locuinței cu agent termic, facem următoarele precizări:

 Joi, 23 octombrie 2014, în intervalul orar 12.30 - 13.30, în timp ce depunea formularele în vederea acordarii ajutorului de încălzire a locuinței, la Serviciul ajutoare de încălzire a locuinței cu agent termic, care își desfășoară activitatea într-o incintă a sediului Poliției Locale Ploiești, numitei C. P. i-a dipărut o sacoșă. Femeia, administrator de bloc, și-a lăsat plasa sprijinită de un birou, pentru a depune formularele locatarilor însoțite de acte doveditoare la birourile corespunzătoare din cadrul serviciului. La un moment dat, femeia a observat lipsa sacoșii. A solicitat sprijinul polițiștilor locali, care i-au oferit imediat posibilitatea de a urmării imaginile video înregistrate pe camerele de luat vederi amplasate pe holul clădirii și în exteriorul acesteia. Păgubita a identificat persoana care a plecat cu sacoșa și, deoarece aceasta părăsise de multă vreme curtea instituției, femeia a fost îndrumată să facă plângere la Poliția Municipiului Ploiești, în vederea efectuarii cercetărilor. Menționăm că Poliția Locala Ploiești nu are ca atribuții activitatea de cercetare și instrumentare a unei fapte cu caracter penal. În cursul acestei dimineți, imaginile video au fost puse la dispoziția lucrătorilor Secției nr. 4 de Poliție, unde a fost înregistrată plângerea femeii.

A furat perdele ca să recupereze banii pierduţi la pariuri

pacanele_2La data de 22.10.2014, în jurul orei 15.15, polițiștii Postului de Poliţie Blejoi au fost sesizaţi prin intermediul S.N.U.A.U. 112, despre faptul că o persoană necunoscută a sustras perdele dintr-un magazin din Blejoi, iar, în momentul somării de către agenţii de pază ai magazinlui, acesta s-a sustras, fugind pe câmpul din apropiere, către Păuleşti.

În baza sesizării, s-a constituit o echipă operativă, care, în urma verificărilor efectuate, a depistat persoana bănuită de comiterea faptei, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat din Ploieşti. Din primele cerceări efectuate, a rezultat că acesta ar fi pierdut o sumă mare de bani la pariuri, motivând astfel că a fost nevoit să fure, pentru a face rost de bani. Prejudiciul provocat este de 140 de lei şi a fost recuperat în totalitate. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Minoră de numai 11 ani, cercetată pentru tâlhărie

telefon-mobilÎn cursul zilei de joi, 23.10.2014, în jurul orei 12.30, un echipaj aparţinând Poliţiei Locale Ploieşti, care desfășura activități specifice de patrulare în Cartierul Bariera București, a fost sesizat cu privire la furtul unui telefon mobil. O fetiță de 12 ani a relatat faptul că se deplasa pe strada Vintileanca spre Școala Mihai Eminescu și a fost deposedată de telefon, în timp ce vorbea cu o colegă. Polițiștii locali au procedat la verificarea zonei, depistând persoana suspectă pe strada Văii, când încerca să se îndepărteze în fugă. Numita L.A. de 11 ani, cu domiciliul în Ploiești, și-a recunoscut fapta și a predat telefonul mobil polițiștilor locali, care l-au înmânat proprietarei. Suspecta a fost preluată de lucrătorii Secției nr. 4 de Poliție, pentru continuarea cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Depreciere în linie a leului

Scăderile înregistrate ieri dimineaţă de principalele burse europene, au produs o creştere a aversiunii faţă de risc.

Pe acest fond negativ, cursul euro a crescut ieri de la 4,4166 la 4,4236 lei, revenind, astfel, după trei şedinţe, peste pragul de 4,42 lei. Piaţa s-a deschis direct pe depreciere pentru leu, la 4,4220 lei, faţă de 4,4170 lei, la închiderea de miercuri. Volumele de tranzacţionare au crescut faţă de zilele precedente, iar transferurile s-au realizat între un minim de 4,4220 şi un maxim de 4,4260 lei. Cotaţiile de la ora 14:00 erau de 4,4210 – 4,4240 lei, revenirea spre nivelul de la deschidere datorându-se îmbunătăţirii evoluţiei marilor burse.

graphic-downCursul dolarului american a crescut de la 3,4793 la 3,4929 lei, deprecierea leului fiind amplificată de evoluţia perechii euro/dolar. La rândul său, francul elveţian a crescut de la 3,6611 la 3,6654 lei.

Monedele din regiune se depreciau, la rândul lor, faţă de euro. Cea poloneză cobora la 4,224 – 4,239 zloţi iar cea maghiară la 306,8 – 308,1 forinţi.

După circa o săptămână în care s-a situat în jurul pragului de 1,28 dolari, ieri perechea euro/dolar a scăzut la 1,2615 – 1,2674 dolari, evoluţia care s-a datorat creşterii incertitudinilor în privinţa parcursului pe care îl va avea economia europeană şi politica monetară a Băncii Centrale Europene.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe decembrie la 1,2623 – 1,2670 dolari iar uncia de aur cu scadenţa săptămâna viitoare cobora la 1.235 – 1.240 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la oră 14:00

Măsuri de prevenire a incendiilor în sezonul rece

În perioada sezonului rece cele mai multe incendii sunt înregistrate la locuinţele particulare, majoritatea având drept cauză sistemele de încălzire imporovizate, nesupravegheate sau defecte. Devine astfel prioritar ca fiecare cetăţean să conştientizeze importanţa respectării unui minim de măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, în scopul protejării vieţii membrilor familiei sale precum şi a bunurilor pe care le deţine.

soba-pe-gazAvând în vedere scăderea bruscă a temperaturilor pe timpul nopţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor care utilizează sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire pentru încălzirea locuinţelor, să asigure respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:

ü  Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;

ü  NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

ü  NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

ü  Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

ü  NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

ü  Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

ü  NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;

ü  Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;

ü  NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;

ü  NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;

ü  Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.

ü  NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Cetăţeni, nu uitaţi ! Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.

                                                                                                                                                                                                                                                                        Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Prahova

Viitorul sistemului centralizat de încălzire din Ploieşti, discutat cu ministrul pentru Energie

CaloriferMiercuri, 22 octombrie 2014, Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Niculescu, însoţit de Secretarul de stat de la acelaşi minister, Mihai Albulescu, au facut o vizită în judeţul Prahova pentru analizarea problemelor specifice cu care se confruntă industria pertolieră dar şi a celor legate de energia electrică şi termică.

Prima oprire a fost la la societatea Termo Dalkia – Ploieşti unde au fost analizate problemele legate de siguranţa alimentarii cu energie termică a populaţiei în sezonul 2014-2015, situaţia rezervei de stat, precum şi a eventualelor livrări de păcură de către OMV -Rafinăria Brazi. Au mai fost puse în discuţie situaţia coşului de fum numărul 2, programul de reabilitare a circuitului de livrare a energiei termice către Municipiul Ploieşti precum şi continuarea modernizării circuitelor de distribuţie secundară.

A doua vizită a fost la Muzeul Naţional al Petrolului unde a fost studiată posibilitatea realizării unui muzeu modern al petrolului în Parcul Industrial Bărcăneşti, prin atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

La SC CONPET SA s-a analizat posibilitatea diversificarii activităţilor prin valorificarea patrimoniului existent şi a dezvoltării capacităţii de transport spre terţe ţări prin OIL terminal Constanţa. 

Punctul final al vizitei a fost la Filiala SC Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA unde alături de discuţiile referitoare la situaţia reţelelor de energie electrică şi a staţiilor de transformare, Agenţia de Energii Regenerabile Ae3R, prin directorul Bogdan Potlogia, a prezentat prin hărţi sugestive situaţia producţiei de energie electrică în Prahova din surse convenţionale şi regenerabile.

Pe percursul vizitei cei doi demnitari au fost însoţiţi de Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, Rodica Paraschiv, prefectul judeţului Prahova şi consilierii judeţeni Meşca Darius, Diana Niculescu şi Rareş Enescu.

 

 

 

Slănic. Vecinul săritor i-a făcut curăţenie prin... sertare

baniLa data de 21.10.2014, o patrulă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic, în timp ce executa serviciul de patrulare pe str. Ştefan cel Mare din localitate, a fost sesizată de doi cetăţeni despre faptul că un bărbat ar fi sustras o sumă de bani din locuinţa unei femei, din localitate.

Urmare a sesizării şi a verificărilor efectuate, patrula de jandarmi l-a identificat pe bărbatul în cauză, asupra căruia s-a găsit suma de bani sustrasă. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, care, în urma primelor verificări efectuate, a constatat că bărbatul ar fi pătruns în curtea locuinţei vecinei sale pentru a cere ziare vechi, în scopul utilizării acestora la aprinderea focului în sobă. Întrucât partea vătămată nu a răspuns, bărbatul a mers la o fereastră deschisă a imobilului şi, profitând de lipsa persoanei vătămate din încăpere, a sustras suma de 1.400 de lei. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracţiunii a fost recuperat în totalitate. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de către polițiștii Poliţiei oraşului Slănic.

Atenţie, proaspăt vopsit!

mob_urb_ob_joaca_1SC SGU Ploiesti SRL aduce la cunoştinţa cetăţenilor că, în aceasta perioadă, au loc intervenţii de reparare şi vopsire a mobilierului urban precum şi a obiectelor de joacă din perimetrele locurilor de joacă.
Pe aceasta cale, rugăm cetăţenii să nu mai utilizeze băncile din incinta locurilor de joacă atunci când pe acestea sunt prezente avertizările de tipul "proaspăt vopsit" . De asemenea, menţionăm faptul că este necesară o perioadă de timp de minim 24 de ore pentru a permite stratului de vopsea să se usuce complet, atât în cazul ansamblurilor de joacă cât şi al băncilor recent vopsite.
În acest mod se pot preîntâmpina cazurile prezentate în imaginile ce însotesc acest text, imagini care redau vandalizarea obiectelor de joacă şi a mobilierului urban, la scurt timp după vopsirea acestora, chiar dacă această activitate a fost semnalizată
corespunzător.

Cine primeşte şi ce valoare au cupoanele cu ajutoare alimentare

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a prezentat, astăzi, Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Acesta este finanţat din „Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane” (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate.

cupon_alimenteCu această ocazie, ministrul Plumb a anunţat că un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului. Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferenţa constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

Anunţul ministrului Muncii a fost făcut la sediul Guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Programul Operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate este o măsură adresată categoriilor vulnerabile, iar vestea bună este că am reuşit să mărim cu aproximativ 700.000 numărul de beneficiari. Pe lângă dublarea sumei de bani şi creşterea numărului de beneficiari, noutatea faţă de anul trecut constă în introducerea unor cupoane prin care se doreşte o informare corectă în privinţa alimentelor primite şi a cantităţii lor. ” - a precizat Ministrul Muncii.

Până acum, de program beneficiau:

o   familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat;

o   şomerii care primesc o indemnizaţie lunară de până la 400 de lei, precumşsi cei care nu mai primesc această indemnizaţie;

o   pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună;

o   pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizaţiei sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună;

o   persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;

o   persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război;

“Creşterea cu 700.000 persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziţia de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 milioane euro, în 2014 bugetul se situează la 120 milioane euro (535,8 milioane lei cu TVA).” , a adăugat ministrul Plumb.

Măsura de extindere a programului de ajutorare prin alimente a persoanelor defavorizate către mai mulţi beneficiari vine după anunţurile privind mărirea pensiilor, creşterea alocaţiilor pentru copiii din familiile sărace şi a alocaţiei de hrană pentru copiii aflaţi în plasament, mărirea alocaţiei de hrană zilnică pentru persoanele vârstnice şi cele cu ​dizabilităţi din centrele de îngrijire, creşterea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap. Valoarea cosului de alimente (ulei, zahar, faina, malai, paste fainoase, conserve porc, vita, pate) este de aproximativ 128 lei si va fi oferit o singura data pe an.

Se strică vremea! Prahova - sub cod galben de ploi şi răcire accentuată

cod_22_oct_14ANM a emis o avertizare de tip cod galben valabilă şi pentru judeţul Prahova. În intervalul 23 octombrie, ora 23.00 - 24 octombrie, ora 23.00 vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării.

În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20...25 l/mp şi izolat peste 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50...60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International