Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Gazeta de Prahova online

 

Ziarul "Gazeta de Prahova"

Website: http://www.gazetaph.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Prahova

Descriere:
Stiri, foto, video din Ploiesti-Prahova.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Gazeta de Prahova de azi - Ziarul Gazeta de Prahova online


Şofer beat, prins de poliţişti pe DN1, în Bărcăneşti

fiola_soferLa data de 29.10.2014, polițiști din cadrul I.P.J. Prahova – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene – D.N.1, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere, îndrumare şi control al traficului rutier în localitatea Bărcăneşti, au oprit pentru control un autoturism, care circula pe D.N. 1 în direcţia Bucureşti - Ploieşti.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat din com. Bărcăneşti. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 MG/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenţă Ploieşti, unde i s-a prelevat o mostră biologică de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Investiţii cu fonduri europene la Jugureni, Gornet şi Ceraşu

Joi, 30 octombrie, 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a participat la semnarea a trei noi contracte de finanţare în cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din judeţul Prahova.

DSC_9431Cele trei contracte, pentru care comunele Jugureni, Gornet și Ceraşu din Prahova au obţinut finanţare nerambursabilă europeană, au fost depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis în luna martie a.c. pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Programului Operaţional Regional 2007 - 2013.

Proiectul „Construire bază sportivă multifuncţională, teren de sport, fosa septică, branşamente utilităţi, comuna Jugureni - judeţul Prahova”, al cărui beneficiar este Unitatea Administrativ-Teritorială Jugureni, are o valoare totală de 679.676,82 lei, din care valoarea eligibilă este de 476.326,57 lei (fonduri FEDR – 404.877,58 lei; fonduri de la bugetul naţional – 61.922,46 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 9.526,53 lei). Contractul de finanţare vizează îmbunătățirea calității procesului educațional şi creşterea gradului de confort pentru elevii înscriși la Școala Gimnazială din comuna Jugureni.

Cel de-al doilea proiect, denumit „Reparaţie generală şi modernizare Şcoala Gimnazială, în comuna Gornet, judeţul Prahova”, se va derula pe o perioadă de un an şi are o valoare totală de 674.956,19 lei, din care 625.920,08 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR – 532.032,07 lei; fonduri de la bugetul naţional – 81.369,61 lei; contribuţia beneficiarului – 12.518,40 lei). Parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritorială Gornet și Școala Gimnazială Gornet, în calitate de beneficiar, şi-a propus ca prin acest proiect să realizeze creșterea calității infrastructurii școlare din comună. Astfel, prin această investiţie se urmăreşte asigurarea accesului la învăţământ de calitate pentru cei peste 210 elevi din învăţământul primar şi gimnazial.

Al treilea proiect, intitulat „Reparaţie generală şi modernizare Școală Gimnazială Slon, comuna Cerașu, județul Prahova”, are ca beneficiar parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritorială Cerașu și Școala Gimnazială Slon. Valoarea totală a proiectului este de 664.118,99 lei, din care 615.258,43 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR – 522.969,67 lei; fonduri de la bugetul național – 79.983,59 lei; contribuția beneficiarului – 12.305,17 lei). Pe parcursul celor 12 luni de implementare a proiectului, cu sprijin Regio, se vor realiza lucrări de reabilitare, modernizare, dezvoltare și echipare la Școala Gimnazială Slon.

Până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost depuse în total 24 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio. Până în momentul de faţă, pentru şase unităţi de învăţământ s-au semnat contractele de finanţare, a căror valoare totală depăşeşte suma de 17 milioane de lei.

Se închide Transfăgărăşanul

transfagarasanCompania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că în perioada 01 noiembrie 2014 — 30 iunie 2015, drumul național DN 7C — Transfăgărășan se închide circulației rutiere de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Sectorul de drum închis circulației va fi semnalizat corespunzător.

Participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră existentă pe următoarele sectoare din drumul național DN 7C Transfăgărășan:

- km 0+000, localitatea Bascov, județul Argeș și km 104+000, Piscu Negru, județul Argeș;

- km 130+800, Cabana Bâlea Cascadă și intersecția cu DN 1 km 151 +955, județul Sibiu.

Decizia a fost luată în conformitate cu regulamentul de funcționare nr. 524/1995 al drumului national DN 7C — Transfăgărășan aprobat prin Decizia Directorului General al AND nr. 91/1995, fiind determinată de condițiile meteorologice nefavorabile (zăpadă abundentă și suprafețe lunecoase) și fenomene naturale extreme (alunecări de teren, căderi de stânci) care pot periclita siguranța circulație.

Zeci de amenzi aplicate pietonilor care traversează neregulamentar

politia_rutieraPolițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat ieri pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, fiind vizați în mod special pietonii, informează IPJ Prahova. Astfel, pentru neregulile constatate au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale.

Locuri de veci atribuite gratuit pentru locuitorii oraşului Azuga

cimitirCa urmare a demersurilor intreprinse de către primarul oraşuluzi Azuga, Constantin Samson, comunitatea locală a primit o donaţie de 30.000 metri pătraţi de teren din partea Casei Regale a României, suprafaţă pe care urmează a se amenaja un cimitir.
Locurile de veci vor fi atribuite GRATUIT locuitorilor oraşului Azuga, respectiv celor care au domiciliul pe  raza oraşului Azuga. La momentul documentării noastre, la registratura Primarie au fost depuse, deja, un numar de 405 cereri pentru 985 de locuri de veci.
În acest moment, Primăria oraşului Azuga a demarat procedura de întocmire a documentaţiei cadastrale şi înscriere în cartea funciară, precum şi parcelarea terenului care va face obiectul unui nou cimitir. Cererile depuse au fost luate în evidenţă, urmând ca după întocmirea documentaţiei cadastrale şi parcelarea terenului, solicitanţii să fie invitaţi pentru punerea în posesia locurilor solicitate.

Anunţul Apa Nova pentru locuitorii străzilor Romană şi Gh.Doja

apa-nova

In noaptea de miercuri, 29 octombrie, spre joi, 30 octombrie, APA NOVA Ploiesti va intrerupe alimentarea cu apa potabila, intre orele 23.00 – 04.00, pe strazile Romana (intre nr. 46 – 96 si 35 – 45) si Gheorghe Doja (nr. 96), in cadrul operatiunii de cuplare a noii conducte de pe strada George Cosbuc la reteaua de distributie a apei potabile din zona.

Ploieştenii cu impozitele neplătite, vizitaţi de inspectorii primăriei

impozitPrimaria Municipiului Ploiesti,   prin Serviciul Public Finante Locale,   continua programul de colectare a impozitelor si taxelor locale de la contribuabilii orasului Ploiesti la domiciliul acestora. Prin acest program municipalitatea doreste sa vina in sprijinul cetatenilor ce nu pot ajunge la casieriile noastre:

 

MIERCURI -   29 OCTOMBRIE 2014 -   intre orele 16,30 – 19,00 si LUNI   -   03 NOIEMBRIE 2014 -   intre orele 16,30 – 19,00

STR. CATINEI ,BL.37E ,SCARA A

STR. CATINEI ,BL.37E ,SCARA B

STR. CATINEI ,BL.37E ,SCARA C

STR. CATINEI ,BL.37F, SCARA A

STR. CATINEI ,BL.37F, SCARA B

STR. CATINEI ,BL.37F, SCARA C

                

MIERCURI - 05 NOIEMBRIE 2014      intre orele 16,30 – 19,00 si LUNI   -  10 NOIEMBRIE 2014       intre orele 16,30 – 19,00

STR. CATINEI , BL. 27B

STR. CATINEI , BL. 27A

STR. CAMELIEI, BL.25B,SCARA A

STR. CAMELIEI, BL.25B,SCARA B

STR. CAMELIEI, BL.25B,SCARA C

STR. CAMELIEI, BL.25B,SCARA D

STR. CAMELIEI, BL.25A,SCARA A

STR. CAMELIEI, BL.25A,SCARA B

STR. CAMELIEI, BL.25A,SCARA C

STR. CAMELIEI, BL.25A,SCARA D

 

La fiecare scara a blocurilor mentionate mai sus va fi afisat un anunt prin care ne vom anunta sosirea echipelor de colectare. Echipele vor fi formate din cate 2 persoane ce vor purta ecusonul emis de institutie precum si legitimatia de serviciu. Va facem cunoscut totodata ca se pot plati in acest mod impozite si amenzi pentru care se va elibera chitanta cu stampila institutiei noastre. Mentionam ca repartizarea blocurilor in care vom practica aceasta forma de colectare va fi anuntata din doua in doua saptamani, atat pe site-ul   primariei cat si prin afisare la blocurile vizate.

 

Concediul de odihnă. Concediul fără plată: Durata legală - când nu se acordă

Regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă, după caz, stabileşte durata concediului fără plată, potrivit articolului 153 din Codul muncii.

Concediul fără plată suspendă contractul individual de muncă, de aceea nu constituie vechime în muncă. Există însă şi excepţii:

job-interview1. Concediul fără plată prevăzut de articolele 155 şi 156 din Codul muncii şi acordat pentru formare şi perfecţionare profesională are un regim juridic distinct. Odată aprobat de angajator, acest concediu fără salariu intră sub incidenţa articolului 158 din Codul muncii:

„Durata concediului pentru formare profesională nu poate fi dedusă din durata concediului de odihnă anual şi este asimilată unei perioade de muncă efectivă în ceea ce priveşte drepturile cuvenite salariatului, altele decât salariul.”

Salariatul are dreptul să beneficieze de concediu fără plată pentru formare profesională indiferent dacă respectivul curs îi va fi sau nu de folos la acelaşi angajator.

În acelasi timp, acest concediu fără plată pentru formare profesională pentru care angajatorul şi-a dat acordul intră la stabilirea celor 12 luni de realizare a veniturilor impozabile în ultimul an pentru calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform articolului 2 alineatul (5) litera u) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010.

2. Salariatul are dreptul la concediu fără plată, pe care angajatorul nu îl poate refuza, după expirarea perioadei de un an a concediului de creştere a copilului. Oricare dintre părinţi poate solicita un concediu fără plată până la împlinirea vârstei de doi ani a copilului sănătos, conform OUG nr. 111/2010 (actualizată).

Concediul fără plată şi asigurarea de sănătate

Dacă durata legală de acordare a concediului fără plată este definită în regulamentul intern, respectiv contractul colectiv de muncă, păstrarea calităţii de asigurat depinde de durata concediului.

Astfel, după trei luni de concediu fără plată, angajatul pierde dreptul de a fi asigurat în sistemul public de asigurări de sănătate, conform Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat.

Astfel, articolul 2 alineatul 3 prevede:

„Drepturile de asigurare încetează după trei luni de la ultima plată a contribuţiei la fond, în condiţiile legii şi ale prezentelor norme metodologice.”

Când se declară concediul fără plată în ReviSal?

Concediul fără plată se declară în timp real în ReviSal.

Cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale, perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă se operează în ReviSal, conform prevederilor articolului 3 alineatul (2) litera h) din HG nr. 500/2011.

Acest articol se referă la concediul fără plată solicitat pentru interese personale, nu la concediile fără plată reglementate efectiv de lege: concediu de formare profesională, concediul fără plata indemnizaţiei etc.

Când angajatorul refuză acordarea concediului fără plată

Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului de concediu fără plată pentru formare profesională doar dacă absenţa acestuia ar prejudicia grav desfăşurarea activităţii, potrivit articolului 155 din Codul muncii.

Totodată, în regulamentul intern sau în contractul colectiv de muncă pot exista prevederi foarte clare cu privire la concediul fără plată şi la situaţiile în care angajatorul poate refuza solicitările de acest fel.

Astfel, regulamentul intern/contractul colectiv de muncă semnat şi asumat de ambele părţi devine normă atât timp cât nucontravine legislaţiei.

 

Cabinet de avocat Coltuc

www.coltuc.ro

av.COLTUC MARIUS

0745150894

 

 

Tymbark, Colegiul N.Iorga şi Tanex angajează în Vălenii de Munte

tymbark

Nr.Crt Denumire agent Meseria Adr. loc munca Locuri
1 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL agent comercial Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
2 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL agent comercial Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
3 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL agent comercial Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
4 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL agent comercial Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
5 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL agent reclama publicitara Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
6 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL ambalator manual Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 18
7 SC VERSION TWO CLOTHING SRL ambalator manual Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
8 SC ELIO SRL ambalator manual Valenii de Munte, Str: George Enescu, nr:7, bl:, ap:, Tel:282748 5
9 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL ambalator manual Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 14
10 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL asistent manager Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 2
11 SC IBIDENT SRL asistent medical generalist Valenii de Munte, Str: George Enescu, nr:14a, bl:, ap:, Tel: 1
12 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL brand manager Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
13 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL brand manager Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
14 II NEACSU F LAURENTIU MIHAIL bucatar Valenii de Munte, Str: Nicolae Iorga, nr:100A, bl:, ap:, Tel:0724249795 1
15 SC SIEL COM SRL bucatar Valenii de Munte, Str: Berceni, nr:17, bl:, ap:, Tel:0244544186 2
16 SC VERSION TWO CLOTHING SRL calcatoreasa lenjerie Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
17 SC VERSION TWO CLOTHING SRL calcatoreasa lenjerie Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 2
18 SC VERSION TWO CLOTHING SRL confectioner-asamblor articole din textile Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
19 SC VERSION TWO CLOTHING SRL confectioner-asamblor articole din textile Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
20 SC VERSION TWO CLOTHING SRL confectioner-asamblor articole din textile Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 3
21 SC VERSION TWO CLOTHING SRL confectioner-asamblor articole din textile Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 3
22 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
23 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
24 SCOALA CU CL I -VIII contabil-sef Teisani, Str: Teisani, nr:5, bl:, ap:, Tel:0244288550 1
25 SC VERSION TWO CLOTHING SRL controlor calitate Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
26 SC VERSION TWO CLOTHING SRL controlor calitate Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
27 SC VERSION TWO CLOTHING SRL croitor Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
28 SC ALYON PROD INVEST SRL director comercial Cheia, Str: Cheia, nr:196A, bl:, ap:, Tel:0244576343 1
29 SC SORELIS OILL IMPORT EXPORT SRL director general adjunct societate comerciala Valenii de Munte, Str: Dr. Davilla, nr:6, bl:-, ap:-, Tel:0244219335 1
30 SC RADBOMI COM SRL director vanzari Bucuresti Sector 6, Str: TIMONIERULUI, nr:11, bl:109, ap:121, Tel:0244295940 1
31 AC AITEL COM SRL diriginte santier (studii superioare) Ploiesti, Str: Manevra, nr:1, bl:, ap:, Tel: 1
32 SC TEOSAL CONSTRUCT SRL dulgher (exclusiv restaurator) Malu Vinat, Str: Malu Vinat, nr:16, bl:, ap:, Tel:0720179638 1
33 AC AITEL COM SRL dulgher (exclusiv restaurator) Ploiesti, Str: Manevra, nr:1, bl:, ap:, Tel: 2
34 SC VALAR ELECTRO SRL electrician in constructii civile si industriale Valenii de Munte, Str: Progresului, nr:71, bl:, ap:, Tel:0244/280918 1
35 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL electromecanic Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 6
36 SC ROGER INTERNATINAL SRL farmacist diriginte Ploiesti, Str: Pompierilor, nr:19, bl:, ap:, Tel:111027 1
37 SC ALYON PROD INVEST SRL fasonator cherestea Cheia, Str: Cheia, nr:196A, bl:, ap:, Tel:0244576343 1
38 SC TEOSAL CONSTRUCT SRL fierar betonist Malu Vinat, Str: Malu Vinat, nr:16, bl:, ap:, Tel:0720179638 1
39 SC REMAS BAU SRL frezor universal Facaieni, Str: FACAIENI, nr:77B, bl:, ap:, Tel:0244/295310 2
40 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL grafician Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
41 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL inginer electromecanic Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
42 SC ASTRA SELECT SRL inginer productie Magurele, Str: Magurele, nr:1, bl:, ap:, Tel:0244217700 1
43 SC ADRIACONS PREST SERV SRL instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze Valenii de Munte, Str: Nicolae Iorga, nr:117, bl:, ap:, Tel: 1
44 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL jurisconsult Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
45 COLEGIUL NATIONAL ,,NICOLAE IO laborant in invatamant Valenii de Munte, Str: Berceni, nr:42, bl:, ap:, Tel: 1
46 SC PETRE FOREST INTERPREST SRL legator de sarcina Cerasu, Str: Cerasu, nr:660, bl:, ap:, Tel:0768399528 1
47 II NEACSU F LAURENTIU MIHAIL lucrator bucatarie (spalator vase mari) Valenii de Munte, Str: Nicolae Iorga, nr:100A, bl:, ap:, Tel:0724249795 1
48 SC ALITHY TURIST SRL lucrator bucatarie (spalator vase mari) Valenii de Munte, Str: George Enescu, nr:14 a, bl:, ap:, Tel:0723150959 1
49 SC ALYON PROD INVEST SRL lucrator comercial Cheia, Str: Cheia, nr:196A, bl:, ap:, Tel:0244576343 2
50 SC CRISTIAN IMPEX SRL lucrator gestionar Magurele, Str: Magurele, nr:-, bl:, ap:, Tel: 1
51 SC COMELECTRO IMPORT-EXPORT SRL lucrator sortator deseuri reciclabile Magurele, Str: Magurele, nr:334, bl:, ap:, Tel:0769089051 1
52 ASE BUILDING CONSTRUCTION SRL macaragiu Gheaba, Str: Gheaba, nr:634, bl:, ap:, Tel:0744318445 1
53 ASE BUILDING CONSTRUCTION SRL maistru mecanic Gheaba, Str: Gheaba, nr:634, bl:, ap:, Tel:0744318445 1
54 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL manager de zona Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
55 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL manager de zona Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
56 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL manager de zona Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
57 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL manipulant marfuri Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 3
58 SC TANEX SRL muncitor necalificat in industria confectiilor Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244/281682 4
59 SC VERSION TWO CLOTHING SRL muncitor necalificat in industria confectiilor Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 2
60 SC MONI SERV PROD SRL muncitor necalificat in silvicultura Maneciu-Ungureni, Str: Maneciu-Ungureni, nr:175, bl:, ap:, Tel:0722458909 1
61 SC RADBOMI COM SRL muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide Bucuresti Sector 6, Str: TIMONIERULUI, nr:11, bl:109, ap:121, Tel:0244295940 1
62 SC REMAS BAU SRL muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet Facaieni, Str: FACAIENI, nr:77B, bl:, ap:, Tel:0244/295310 2
63 ASE BUILDING CONSTRUCTION SRL muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet Gheaba, Str: Gheaba, nr:634, bl:, ap:, Tel:0744318445 2
64 AC AITEL COM SRL muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii Ploiesti, Str: Manevra, nr:1, bl:, ap:, Tel: 8
65 SC TEOSAL CONSTRUCT SRL muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii Malu Vinat, Str: Malu Vinat, nr:16, bl:, ap:, Tel:0720179638 2
66 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL operator introducere, validare si prelucrare date Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
67 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL operator introducere, validare si prelucrare date Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
68 SC SORELIS OILL IMPORT EXPORT SRL operator la prepararea bauturilor alcoolice si racoritoare Valenii de Munte, Str: Dr. Davilla, nr:6, bl:-, ap:-, Tel:0244219335 1
69 SC SIEL COM SRL ospatar (chelner) Valenii de Munte, Str: Berceni, nr:17, bl:, ap:, Tel:0244544186 1
70 LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU programator ajutor Valenii de Munte, Str: Brazilor, nr:13, bl:, ap:, Tel:0244/283551 1
71 LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU secretar scoala Valenii de Munte, Str: Brazilor, nr:13, bl:, ap:, Tel:0244/283551 1
72 ASE BUILDING CONSTRUCTION SRL secretara Gheaba, Str: Gheaba, nr:634, bl:, ap:, Tel:0744318445 1
73 SC VERSION TWO CLOTHING SRL sef formatie industria confectiilor imbracaminte Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0766872084; 1
74 SC APASCO SA sofer autobuz Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:-, ap:-, Tel:0244295440 4
75 SC GABFLOR TRANS SRL sofer autocamion/masina de mare tonaj Valenii de Munte, Str: Alexandru Vlahuta, nr:22, bl:, ap:, Tel:282630 1
76 SC BIOSTAR COSMETICS SRL sofer de autoturisme si camionete Homoriciu, Str: Homoriciu, nr:1, bl:, ap:, Tel:0244293037 1
77 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL specialist in domeniul calitatii Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 4
78 SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL specialist marketing Valenii de Munte, Str: Stefan cel Mare, nr:38-40, bl:, ap:, Tel:- 1
79 SC ELIO SRL stivuitorist Valenii de Munte, Str: George Enescu, nr:7, bl:, ap:, Tel:282748 2
80 SC REMAS BAU SRL strungar universal Facaieni, Str: FACAIENI, nr:77B, bl:, ap:, Tel:0244/295310 2
81 SC ASTRA SELECT SRL strungar universal Magurele, Str: Magurele, nr:1, bl:, ap:, Tel:0244217700 1
82 SC REMAS BAU SRL sudor Facaieni, Str: FACAIENI, nr:77B, bl:, ap:, Tel:0244/295310 5
83 SC TEOSAL CONSTRUCT SRL zidar rosar-tencuitor Malu Vinat, Str: Malu Vinat, nr:16, bl:, ap:, Tel:0720179638 3
84 SC STOVI VIRTUAL INTERCONS SRL zidar rosar-tencuitor Gornet, Str: Gornet, nr:189, bl:, ap:, Tel:0725950276 1

Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, reţinuţi de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor:
dnaCOCOŞ DORIN, om de afaceri, 
GHEORGHE ȘTEFAN, primar al municipiului Piatra Neamţ, preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid, 
ambii pentru infracţiunile de trafic de influență și spălare de bani 
SANDU GABRIEL, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată (două acte materiale) și spălare de bani, informează DNA.
Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în prezenta cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Contractul cadru de închiriere de licențe Microsoft, din 15.04.2004, ar fi fost încheiat condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României, şi implicit permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.
Astfel, contractul cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor egale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.
Prin HG nr. 199/2008 contractul a fost trecut de la Secretariatul General al Guvernului la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. 

La nivelul anului 2009, instituțiile beneficiare utilizau un număr de 150.694 licențe ce au fost achiziționate în perioada 2004 - 2008 în baza prevederilor Contractului comercial de închiriere a licențelor referitor la produsele Microsoft nr. 0115 RO și a actelor adiționale ale acestuia. Efectele contractului au încetat la data de 26 aprilie 2009, dată la care a expirat și dreptul neexclusiv de utilizare a licențelor.
În contextul încetării dreptului de utilizare a licențelor și a efectelor contractului de închiriere de licențe, a identificată o nouă oportunitate de afaceri în distribuirea de licențe Microsoft către Guvernul României.
În primăvara anului 2009, a avut loc o întrevedere între Cocoș Dorin, Gheorghe Ştefan, Sandu Gabriel – ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale și alte persoane.
În cadrul acestei întâlniri au fost discutate chestiuni generale legate de posibilitățile pe care le avea Ministerul Comunicațiilor la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers pentru asigurarea în continuare a licențelor necesare: exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.
În cursul procedurii de achiziţie, pentru a sigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Cocoș Dorin a pretins de la de la o persoană implicată în cauză, foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ștefan și pentru Gabriel Sandu, după cum urmează:
- Gabriel Sandu - 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, 
- Gheorghe Ştefan - 4.000.000 euro, 
- Dorin Cocoş - 9.000.000 euro. 
Din fișa de date a procedurii de achiziție rezultă că au fost stabilite criterii de calificare restrictive, astfel încât să fie înlăturat de la licitație orice alt ofertant în afară de asocierea având ca lider D-CON.NET AG, în consecință, la data de 12.08.2009 a fost semnat un acord cadru cu această asociere de firme prin care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a achiziționat furnizarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare.
Pentru a putea efectua plata sumelor pretinse de Cocoș Dorin, Gheorghe Ștefan și Sandu Gabriel, a fost înființată o firmă, în contul căreia D-CON.NET.AG a virat toate sumele necesare.
La baza acestei tranzacții a stat un contract de suport tehnic datat 19.10.2009, contract ce atestă operațiuni comerciale fictive. Pentru serviciile contractate D-CON.NET se obliga să plătească suma de 18.153.058 euro.
Sumele de bani pretinse au ajuns în cele din urmă în contul unor firme controlate, în mod direct sau prin intermediari, de Gabriel Sandu (2.700.000 euro), Gheorghe Ştefan (4.000.000 euro) și Dorin Cocoş (9.000.000 euro).
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 
La data de 28 octombrie 2014, inculpaţii Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan şi Dorin Cocoş urmează a fi prezentaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se mai arată în comunicatul de presă al DNA.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International