Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Gazeta de Prahova online

 

Ziarul "Gazeta de Prahova"

Website: http://www.gazetaph.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Prahova

Descriere:
Stiri, foto, video din Ploiesti-Prahova.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Gazeta de Prahova de azi - Ziarul Gazeta de Prahova online


Ploieştean din cartierul Mihai Bravu: Ne-aţi făcut derdeluş la scara blocului!

zapada_pe_trotuar

Un ploieştean care locuieşte pe strada Mihai Bravu a transmis Primăriei Ploieşti, prin intermediul platformei domnuleprimar.ro o sesizare în care se plânge de modul în care au fost executate lucrările de asfaltare a trotuarelor din cartier: "Buna ziua. Va aduc la cunostinta ca in timpul lucrarilor de asfaltare ale trotuarelor si strazii Mihai Bravu desfasurate acum cateva luni, la intrarea in blocul 22B scara A, a fost turnat bitum astfel incat acum nu mai exista acea treapta la iesire, este o panta cu inclinare destul de mare care in momentul in care este acoperita de zapada sau polei se transforma in derdelus. In acest bloc locuiesc si oameni mai in varsta care nu mai pot iesi din scara blocului !!! Va rog sa luati masuri cat mai urgent deoarece riscul de accidentare este foarte mare. Va multumesc!", scrie ploieşteanul.

Cum vor arăta casele ANL ce se vor construi în Vălenii de Munte. Află toate detaliile

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) demarează procedura de contractare a 6 case, care vor fi construite prin programul “Locuinţe prin credit ipotecar”, în Strada Alexandru Donici din Vălenii de Munte (judeţul Prahova).


casa_anl_valeniLocatie: Str. Alexandru Donici, Valenii de Munte, judetul Prahova             

Suprafata totala teren: 1.577 mp

Nr. imobile: 6 locuinte pe parcele individuale, cu suprafete construite desfasurate cuprinse intre 145,80 -164,00 mp fiecare, cu regim de inaltime P+M (Parter+Mansarda).

Descriere:Fiecare locuinta va avea cate 3 camere de locuit (o camera de zi si doua dormitoare) cu dependinte (bucatarie, grup sanitar, baie, terasa exterioara), (4 locuinte sunt disponibile cu garaj pentru un autoturism), curte deschisa cu loc de parcare si alee pietonala de acces in fata, curte imprejmuita in spate, bransamente cu contorizari individuale la utilitati.

Utilitati:Primaria orasului Valenii de Munte va realiza din fonduri proprii viabilizarea terenului (retelele de utilitati, drumul de acces, spatiile verzi si iluminatul public).

Teren:Terenul aferent locuintelor se da in folosinta gratuita ANL de catre Consiliul Local al Orasului Valenii de Munte, pe durata executarii constructiilor de locuinte. Ulterior predarii locuintelor catre beneficiari, autoritatea publica locala va stabili modul de exploatare a terenului.

Termen de finalizare: Locuintele vor fi realizate in termen de un an de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

Banci finantatoare: Piraeus Bank, Raiffeisen Banca Pentru Locuinte, BRD si CEC Bank SA.

CARACTERISTICI TEHNICE:

Caracteristicile constructiei: numar de niveluri: Parter + Mansarda;

Descrierea functionala CASA tip S:

PARTER: vestibul, hol cu casa scarii, bucatarie, camara, grup sanitar, camera de zi, terasa gradina

MANSARDA: dormitor 1, dormitor 2, baie, hol cu casa scarii, terasa spate

Suprafata construita: 71,40 mp

Suprafata construita desfasurata:  145,80 mp 
Suprafata utila: 94,50 mp

Descrierea functionala CASA tip G:

PARTER: vestibul, hol cu casa scarii, bucatarie, camara, grup sanitar, camera de zi, garaj, terasa gradina

MANSARDA: dormitor 1, dormitor 2, baie, hol cu casa scarii, terasa spate, terasa acoperita peste garaj

Suprafata construita: 71,40 mp

Suprafata construita desfasurata:  164,00 mp
Suprafata utila: 95,10 mp

Suprafata construita garaj: 21,20 mp

Suprafata utila garaj: 17,50 mp

Sistemul constructiv:

Constructia are o structura din zidarie portanta de caramida de 25cm la exterior.

Se vor realiza compartimentari interioare din gipscarton.

Planseul este din beton armat peste parter.

Termoizolatia serealizeaza astfel: pereti exteriori 10 cm polistiren, sarpanta 20 cm vata minerala, sub pardoseala parter 8 cm polistiren.

Fundatiile sunt continue. Sarpanta este din lemn ecarisat de rasinoase, in doua ape si invelitoare din tigla din mortar de ciment.

Finisaje exterioare:

- tencuiala decorativa tip mozaic la soclu

- tamplarie PVC cu geam termopan

- zugraveli lavabile – crem/alb

Finisaje interioare:

- tencuieli driscuite

- zugraveli lavabile

- pardoseli din gresie si parchet

UTILITATI / INSTALATII:

Alimentare cu energie electrica

Alimentarea cu energie electrica se va realiza din reteaua electrica stradala. Distributia energiei

electricese va face din tabloul general amplasat la parter, alimentat din firida de racord printr-o

coloana electrica. Din tabloul general se vor alimenta circuitele de iluminat si prizele de la parter si mansarda.

Alimentare cu apa

Alimentarea cu apa a locuintelor se va face prin racordarea la reteaua de apaexistenta in zona.

Alimentare canalizare

Evacuarea apelor uzate se va realiza prin racordarea la reteaua de canalizare din zona.

Instalatii de incalzire

Incalzirea locuintei se va face cu ajutorul centralei termice cu functionare pe combustibil gazos,amplasata in bucatarie.

Preturi

Preturile estimative de vanzare ale locuintelor, cu TVA inclus, sunt urmatoarele:

Casa tip S-  60.248 Euro (413,22 euro/mp).

Casa tip G - 69.568 Euro (424,19 euro/mp).

Persoanele interesate se pot adresa:

- reprezentantului ANL din teritoriu, domnul MANOLE NACU, la telefon 0729.880.929;

- Biroului Relatii cu Publicul al ANL, la numarul de telefon:  021.320.61.22, luni-joi in intervalul orar 08:00 - 16:30, si vineri, intre orele 08:00-14:00.

Prins când le vindea petarde elevilor unei şcoli

petardeÎn aceeași zi, polițiști ploieșteni au depistat, în apropierea unei unități de învățământ din Câmpina, un tânăr în vârstă de 16 ani care comercializa, în mod ambulant, articole pirotehnice, fără a deține autorizații.

Pentru aceste aspecte a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 37 alin. 1 din Legea 126/1995, bunurile interzise la deținere fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Şir de infracţiuni comise de un câmpinean

catuseLa data de 17.12.2014, polițiști din cadrul Poliției municipiului Câmpina, au reținut un bărbat în vârstă de 38 de ani care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, șantaj și hărțuire.Persoana în cauză urma să fie prezentată Judecătoriei Câmpina cu propunere de arestare preventivă.

Euro s-a stabilizat la 4,47 lei

La începutul săptămânii cursul euro a crescut la 4,4788 lei, maxim al ultimelor aproape nouă luni, cotațiile apropiindu-se de pragul psihologic de 4,50 lei.

Dealerii bancari declarau că bancă centrală ar fi intervenit în piață pentru a diminua tensiunile generate de criza profundă în care se afla rublă rusă, ce atingea minime istorice față de euro și dolar.

euroUrmătoarele ședințe au fost mai calme pentru leu, în condițiile în care bancă Rusiei a majorat dobândă să de referință la 17% și a vândut mai multe miliarde de dolari pentru a tempera deprecierea euro.

Pe acest fond pozitiv, la care au contribuit și achizițiile de lei ale nerezidenților, cursul euro a scăzut ieri de la 4,4738 la 4,4705 lei. Tranzacțiile s-au realizat între un minim de 4,4690 și un maxim de 4,4770 lei, nivel la care s-a deschis piața.

Cursul dolarului american a crescut de la 3,5924 la 3,6250 lei, medie care reprezintă maximul atins de monedă americană începând cu data de 21 august 2012.

Cursul francului elvețian a scăzut mai consistent, de la 3,7252 la 3,7137 lei, ca o consecință a faptului că bancă centrală a Elvetiei a decis introducerea dobânzii negative la depozitele atrase de la băncile comerciale, pentru a stopa procesul de apreciere a monedei helvete.

Monedele din regiune s-au apreciat în cursul dimineții dar au trecut pe scădere în partea a două zilei. Cea poloneză se deprecia de la 4,218 la 4,245 zloți iar cea maghiară se tranzacționa între 311,3 și 314,8 forinți.

Perechea euro/dolar, care a urcat miercuri spre 1,2550 dolari, a scăzut ieri până la 1,2278 dolari, aproape de minimul de 1,2247 dolari, atins în 8 decembrie.

Creșterea euro a venit în contextul în care mesajul Rezervei Federale americane referitor la momentul creșterii dobânzilor din SUA, s-a modificat de la „o perioadă considerabilă de timp” la stabilirea cu „rabdare" a momentului pentru „normalizarea" politicii monetare

În piață la termen de la Sibiu, euro se tranzacționa pentru martie între 1,23 și 1,2345 dolari.

Procter & Gamble se implică în formarea profesională a tinerilor din Urlați

scoala_pg_133Procter & Gamble, în parteneriat cu Liceul Brâncoveanu Vodă, inaugurează oficial Școala Tehnică de «Electroniști Aparate și Echipamente» din Urlați. Școala Tehnică «Electroniști Aparate și Echipamente» este prima de acest fel din județul Prahova, fiind înființată în urma unui parteneriat dintre o instituție de învățământ de stat - Liceul Brancoveanu Vodă și o companie privată - Procter & Gamble, și singura din Romania care funcționează în cadrul unui Liceu Teoretic. Școala Tehnică «Electroniști Aparate și Echipamente» oferă tinerilor din Urlați posibilitatea de a se forma profesional într-un mediu de lucru modern, cu acces la aparatură de ultimă generație, în colaborare și sub îndrumarea specialiștilor Procter & Gamble de la fabrica din Urlați.
La evenimentul de inaugurare au fost prezenți dl Marian Machitescu, Primarul localității Urlați, dl Robert Stan, Directorul Liceului Brâncoveanu Vodă, dl Luca Scianchi, director al fabricii P&G Urlați, elevi ai Liceului Brâncoveanu Vodă și ai Școlii Tehnice, angajați ai fabricii P&G din Urlați, reprezentanţi ai autorităţii locale precum şi reprezentanţi ai presei.
„Deschiderea acestei Școli Tehnice reprezintă concretizarea unei colaborări fructuoase cu Liceul Brâncoveanu Vodă din ultimii ani, în care am avut ocazia să vedem receptivitatea cadrelor didactice către proiecte inedite propuse de P&G în beneficiul elevilor din Urlați. Școala Tehnică de “Electroniști Aparate și Echipamente” va pregăti elevi urlățeni într-o meserie foarte apreciată pe piața forței de muncă, oferindu-le posibilitatea să experimenteze pe aparatura modernă și să facă practică într-una dintre cele mai noi și mai modern echipate fabrici din P&G”, a declarat Luca Schianchi, Directorul Fabricii P&G Urlați.
Cursurile școlii tehnice durează 2 ani, pentru anul scolar 2014-2015 pregătind un număr de 27 de elevi. Programul se adresează elevilor claselor a IX-a si a X-a, indiferent de școala de proveniență, aceștia fiind admiși în urma unui interviu eliminatoriu susținut în fața unei comisii alcătuite din reprezentanți ai mediului de afaceri și ai liceului. Pentru anul școlar 2015-2016, admiterea la Școala Tehnică de «Electroniști Aparate și Echipamente» va fi susținută înainte de examenul de capacitate.
„Încă de la deschiderea fabricii din Urlaţi, P&G a început o colaborare susţinută cu comunitatea locală, concretizată prin numeroase proiecte legate de educaţie, de promovarea oraşului ca reper turistic, de sprijinire a celor defavorizaţi din aşezămintele sociale din Urlaţi. Creştem și ne dezvoltăm împreună și prin noul program pe care acum P&G îl realizează în parteneriat cu liceul - Şcoala Tehnică pentru Electronişti Automatişti la care sunt înscrişi 27 de elevi. Prin calificarea înaltă pe care o vor avea tinerii noștri, oraşul Urlaţi poate deveni atractiv pentru şi mai mulţi agenţi economici care prin investițiile lor vor îmbunătăţi calitatea vieţii şi nivelul de trai”, a spus Marian Machitescu, Primarul orașului Urlați.
După absolvirea studiilor, inclusiv a examenului de proba practică, elevii vor primi certificat de calificare profesională de Electroniști Aparate și Echipamente – nivel 3 EQF cu posibilitatea de continuare a studiilor liceale. Absolvenții cursurilor Școlii Tehnice de Electroniști aparate și echipamente vor putea fi angajați de P&G și de ceilalți agenți economici din Urlați, în funcție de necesitățile de personal și de procesul de recrutare și selecție al fiecărei companii. 

Ample verificări ale stării tehnice a autovehiculelor

politia-rutiera3Poliția Română continuă seria de acțiuni preventive pentru reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale privind starea tehnică a autovehiculelor pe drumurile publice. În urma activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, au fost aplicate 8.545 de sancțiuni contravenționale si au fost indisponibilizate 12 autovehicule a căror stare tehnică de funcționare punea în pericol circulația celorlalți participanți la trafic.

Sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii de la rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acționat în trafic, în perioada 4 — 5 decembrie a.c., pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Aceștia au acționat pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau care comit infracțiuni la regimul circulației.

În cadrul acțiunii, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condițiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

Astfel, au fost verificate, în special, buna funcționare a mecanismului de frânare și a sistemului de direcție, a instalației de iluminare/ semnalizare, precum și a reglajului acesteia, legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, polițiștii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanța datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, precum și utilizarea anvelopelor de iarnă și uzura acestora.

În cadrul activităților au fost verificate 16.392 de autovehicule, dintre care 4.051 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, 10.603 autovehicule cu o capacitate mai mare de 8+1 persoane și 1.738 de autovehicule, folosite în regim TAXI.

În urma controalelor efectuate asupra autovehiculelor de marfă, au fost constatate 22 de infracțiuni, 14 dintre acestea fiind înregistrate la regimul circulației rutiere. Totodată, au fost aplicate 1.859 de sancțiuni contravenționale, 1.833 dintre acestea fiind la O.U.G. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice.

Tot în urma acestor controale au fost reținute 88 de permise de conducere, au fost retrase 163 de certificate de înmatriculare și au fost imobilizate cinci autovehicule.

Ca urmare a verificărilor asupra autovehiculelor cu capacitate mai mică de 8 + 1 persoane, polițiștii au constatat 93 de infracțiuni, 66 dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere și au aplicat 6.154 de amenzi contravenționale, 6.082 fiind înregistrate pentru constatarea unor nereguli prevăzute de O.U.G. 195/ 2002.

De asemenea, echipele de control au reținut 382 de permise de conducere, au retras 448 de certificate de înmatriculare și au imobilizat trei autovehicule.

Verificările autovehiculelor folosite pentru activități de taximetrie au condus la constatarea a trei infracțiuni, totodată fiind aplicate și 532 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 442 au fost la 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice și 87 la Legea 38/ 2003 privind activitatea de taximetrie.

Tot în urma verificărilor efectuate asupra conducătorilor de taximetre, au fost reținute opt permise de conducere, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare și a fost suspendat dreptul de utilizare pentru patru autovehicule.

***

Poliția Română atrage atenția asupra importanței verificării periodice a stării tehnice a autovehiculelor, în special asupra bunei funcționări a mecanismului de frânare, a sistemului de direcție, a instalației de iluminare/ semnalizare, pentru o deplină siguranță în timpul călătoriilor pe drumurile publice.

Se modifică traseul 444

 autobuz_ratpIncepand cu data de 22.12.2014, pe perioada vacantei elevilor, nu se mai executa prelungirile din Gara de Sud pana in statia Bar.Rudului/Jupiter la cursele traseului 444/444b. Astfel, toate cursele traseului 444 cu plecare din statia Rafinorilor au capat de linie in Gara de Sud.

Programul de circulatie va fi urmatorul :

Plecari de la Rafinorilor : 6:10 ; 7:20 ; 8,45; 9:40 ; 10:40 ; 11:45 ; 12:37 ; 13:37 ; 14:42 ; 16:30; 17:52 ; 18:40 ; 19:50 ; 20:42 ; 21:42

Plecari de la Gara Sud : 9:28 ; 10:28 ; 11:33 ; 12:25 ; 13:25 ; 14:30 ; 16:18 ; 17:40 ; 18:30 ; 19:30 ; 20:30 ; 21:30 .

A luat fiinţă, oficial, Parcul Industrial Bărcăneşti

Prin Ordinul nr.2502 din 16 decembrie 2014 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a aprobat acordarea titlului de parc industrial pentru Societatea „Parc Industrial Bărcăneşti” S.A.

harta_parc_barcanestiO dată cu obţinerea titlului de parc industrial, atât societatea administrator, cât şi investitorii care aleg să dezvolte afaceri în cadrul parcului industrial, vor beneficia de facilităţi fiscale: scutire de la plata impozitului pe teren şi pe clădirile din incinta parcului industrial, scutirea de la plata taxei privind scoaterea terenurilor din circuitul agricol etc.

Societatea PARC INDUSTRIAL BĂRCĂNEŞTI S.A. deţine terenuri în suprafaţă de 90,81 hectare în intravilanul comunei Bărcăneşti, în imediata apropiere a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti şi are un capital social de 26.076.512 lei, unic acţionar fiind la această dată Consiliul Judeţean Prahova. Prin studiul de fezabilitate realizat pentru constituirea parcului industrial s-a propus o lotizare a terenurilor în parcele de aproximativ 3 hectare la care societatea administrator va asigura acces şi utilităţi (apă şi canalizare, electricitate, gaze, internet, telefonie).

Terenurile vor putea fi închiriate sau concesionate la tarife atractive, în vederea realizării unor investiţii stabile, cu impact major asupra dezvoltării economice a zonei şi care vor avea ca efect crearea de noi locuri de muncă. Pentru a sprijini investiţiile ce se vor realiza pentru crearea infrastructurii parcului industrial, Consiliul Local Ploieşti a aprobat participarea Municipiului Ploieşti la capitalul social al Societăţii Parc Industrial Bărcăneşti S.A, în calitate de acţionar, cu suma de 264.000 lei, reprezentând 24.000 de acţiuni, respectiv 1% din totalul acţiunilor.

Începe distribuirea ajutoarelor alimentare

cupon_alimentePrimaria municipiului Ploiesti, prin Administratia Serviciilor Sociale Comunitare, va incepe distribuirea ajutoarelor alimentare provenite de la Uniunea Europeana, joi, 18 decembrie 2014. Prioritate in acordarea acestor ajutoare vor avea cetatenii carora Guvernul le-a transmis deja cupoane. Persoanele interesate pot solicita detalii suplimentare direct reprezentantilor Serviciului Administrativ din cadrul Administratiei Serviciilor Sociale Comunitare la telefon 0244384947.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International