Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Gazeta de Prahova online

 

Ziarul "Gazeta de Prahova"

Website: http://www.gazetaph.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Prahova

Descriere:
Stiri, foto, video din Ploiesti-Prahova.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Gazeta de Prahova de azi - Ziarul Gazeta de Prahova online


Foşti directori ai Parcului Industrial Brazi, condamnaţi la închisoare

Ciocan_judecatorDoi foşti directori ai Parcului Industrial Brazi, Dan Enea Teodorescu şi Ion Militaru, alături de juristul Vasile Ionaşcu au fost condamnaţi la închisoare.

Iată, pe scurt, soluţia instanţei:

În baza art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 c.p. alin. 1 N.C.P cu aplic. art.5 N.C.P si cu aplic. art.36 alin.1 c.p. condamna pe inculpatul TEODORESCU DAN VICTOR ENEA, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuata, respectiv 4 acte materiale, la pedeapsa de 3 ani închisoare, in regim de detentie In baza art. 404 alin. 5 C. proc.pen., art. 6 C.pen., art.67 alin 2 c.p.va interzice condamnatului drepturile prev. de art. 66 alin.1, lit. a, b si g Cod penal pe o perioada de 3 ani . În baza art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 c.p. alin. 1 N.C.P cu aplic. art.5 N.C.P si cu aplic. art. 36 alin.1 c.p. condamna pe inculpatul ION MILITARU ION, fără antecedente penalepentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuata, respectiv 2 acte materiale, la pedeapsa de 2 ani si 8 luni închisoare, in regim de detentie . In baza art. 404 alin. 5 C. proc.pen., art. 6 C.pen., art.67 alin 2 c.p.va interzice condamnatului drepturile prev. de art. 66 alin.1, lit. a, b si g Cod penal pe o perioada de 2 ani si 8 luni. În baza art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 c.p. alin. 1 N.C.P cu aplic. art.5 N.C.P si cu aplic. art. 36 alin.1 c.p. cu aplu. Art. 75 alin. 2, lit.b c.p. si art.76 alin.1 c.p. condamna pe inculpatul IONAŞCU VASILE VALI, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuata, respectiv 2 acte materiale, la pedeapsa de 1 an si 11 luni închisoare, in regim de detentie . In baza art. 404 alin.5 C. proc.pen., art. 6 C.pen., art.67 alin 2 c.p.va interzice condamnatului drepturile prev. de art. 66 alin.1, lit. a, b si g Cod penal pe o perioada de 1 an si 11 luni. În baza art. 397 alin. 1 C.pr.pen., art.19 C.pr.pen. coroborat cu art. 998, art. 999 Cod civil admite, acţiunea civilă exercitată de partea civilă S.C. Brazi Industrial Parc S.A. si obligă inculpatii in solidar la plata sumei de 1.153.182,43 lei cu titlu de despăgubiri materiale . In baza În baza art. 249 c.p.p. mentine sechestrul asigurator dispus prin ordonanta din data de 15.02.2010 a Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie si Justiţie – D.N.A. –Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor, conform proceselor verbale din data de 17.02.2010, 02.03.2010 si 18.02.2010. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă inculpatii la plata sumei de 6000 lei fiecare, suma cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.02.2015.

Ușoară creștere a euro

După aprecierea substanțială de miercuri, ieri moneda națională a avut o evoluție calmă comparativ cu euro.

Media euro a crescut de la 4,4216 lei, minimul ultimelor trei săptămâni, la 4,4252 lei, într-o ședință în care fluctuaţiile cotaţiilor s-au rezumat la 4,4220 – 4,4280 lei. La ora 14:00, tranzacţiile se realizau la 4,4220 – 4,4250 lei.

Stabilitatea leului trebuie pusă pe seama faptului că troika UE-FMI-BCE a ajuns la un acord în privinţa ajutorului fiananciar primit de Grecia, pentru o durată de cel puţin patru luni, ceea ce a redus simţitor aversiunea faţă de risc.

Începând de luna viitoare, euro ar putea scade spre 4,40 lei, după ce BCE va declanşa programul său de relaxare cantitativă, prin care va injecta lunar 60 miliarde de euro cu scopul de a stimula economia zonei, preluând modelul american.

euroSingura valută importantă care s-a depreciat a fost cea americană, cursul dolarului coborând de la 3,8952 la 3,8932 lei, minimul ultimelor aproape două săptămâni.

Creşterea monedei helvete la 1,075 franci/euro, a provocat majorarea cursului de la 4,1040, cea mai scăzută medie începând cu 15 ianuarie, data la care Banca Elveţiei a renunţat la plafonul de 1,20 franci/euro, la 4,1178 lei.

Monedele din regiune se apreciau în faţa euro, cea poloneză la 4,15 – 4,16 zloţi iar cea maghiară la 302,7 – 304,8 forinţi.

Perechea euro/dolar se tranzacţiona la 1,1322 - 1,1380 dolari, valori foarte apropiate de cele de miercuri. Euro s-a stabilizat după ce preşedintele Rezervei federale, Janet Yellen, a reiterat în faţa Congresului faptul că pentru banca centrală americană creşterea dobânzilor nu este o prioritate imediată. Reamintim că dobânda-cheie din SUA se află, începând cu 2008, aproape de 0%.

Sunt folosite date și informațiidisponibile până la oră 14:00

Senior Software exportă inteligenţă românească

Una dintre cele mai inovatoare companii româneşti din piața sistemelor software de management al afacerilor, Senior Software, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei, aproape dublu faţă de anul anterior.

Tot anul trecut firma a reuşit să îşi extindă echipa la peste 80 de specialişti, să realizeze prima implementare a soluției ERP în Ungaria dar şi deschiderea unui nou punct de lucru la Cluj Napoca.

„De peste 11 ani investim constant în produse, în relația cu clienții, în extinderea prezenței naționale și internaționale, în organizarea internă și în echipă. Senior Software a devenit astfel un brand care reprezintă garanția calității produselor și a serviciilor oferite”, a declarat dl Daniel Toma, Director General Senior Software.

Daniel_Toma_-_GM_Senior_SoftwareCompania este exportator de inteligenţă românească, prin lansarea celei mai noi versiuni a sistemului SeniorERP în limba maghiară și implementarea ei la primul client din Ungaria. Acesta se adaugă celor existenţi din Italia, Marea Britanie sau Bulgaria

În acelaşi timp, Senior Software a extins suita SCM cu soluțiile TMS – pentru optimizarea rutelor de transport și LVS - dedicată companiilor cu activități logistice complexe, de la Mantis Informatics - lider în domeniul furnizării de sisteme informatice și consultanță pentru logistică din sud-estul Europei.

Printre noii clienţi se numără YLI, importator și distribuitor de sisteme și subansamble pentru control acces și securitate, Sano Vita, producător și distribuitor de produse vegetariene, Coriolan Distributie, distribuitor de produse cosmetice și detergenți, şi Bico Industries, producător de polistiren expandat.

„Ca urmare a prezentărilor făcute de către principalii furnizori de software de pe piață am constatat că soluțiile Senior Software acoperă necesitățile și cerințele societății. Funcționalitatea acestora este remarcabilă, dat fiind timpul relativ scurt avut la dispoziție pentru implementare, dovadă a faptului că echipa și-a atins obiectivele și a reușit să se facă înțeleasă de toate compartimentele funcționale ale SC Bico Industries SRL. Abordarea Senior Software a fost una onestă, iar la bugetul alocat a oferit maximul de elemente (module și aplicații) înglobate în produsul final”, a afirmat dl Cătălin Țîrlea, Director Executiv Bico Industries.

Pentru acest an, compania intenţionează să îşi extindă echipa din cele trei filiale, Bucureşti, Constanţa şi Cluj Napoca. „Acordăm libertate de acțiune si sprijin persoanelor care au inițiativă și doresc să-și pună în practică ideile proprii și experiența dobândită. Senior Software a devenit un brand care reprezintă garanția calității produselor și a serviciilor oferite, ceea ce ne obligă să creștem standardele de calitate de la an la an, în paralel cu gestionarea dezvoltării companiei. Acest lucru este o provocare personală și, în același timp, o trăsătură definitorie a culturii noastre organizaționale”, a explicat dl Daniel Toma.

Poliţia, cu ochii pe administratorii de bloc

Avizier_intretinereÎn primele două luni ale anului 2015, Poliția Locală Ploiești prin Biroul Evidența Persoanelor a efectuat verificări la un număr de 231 asociații de locatari și proprietari, ce au vizat completarea la zi a cărții de imobil, afișarea la parterul scărilor de bloc a tabelelor cu persoanele care locuiesc în fiecare apartament - în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 97/2011 (actualizată) privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și a H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești. Astfel, în urma controalele întreprinse de polițiștii locali în cartierele Malu Roșu și Enăchiță Văcărescu, precum și în zona de Vest a municipiului s-au constatat mai multe nereguli, respectiv lipsa cărților de imobil, neactualizarea acestora, neconcordanțe privind situația locativă și numărul persoanelor înregistrate. De asemenea, în cazul unor asociații de proprietari s-a constatat lipsa avizierelor și a documentelor de informare specifice. În consecință, polițiștii locali au acordat termene pentru remedierea neregulilor identificate și au avertizat proprietarii ce au în spațiu alte persoane, în mod neîntrerupt pe o perioadă mai mare de 30 de zile, în legătură cu obligativitatea pe care o au de a anunța Serviciul Public de Evidența Persoanelor. Menționăm faptul că locuița secundară, alta decât cea de domiciliu, se înscrie pe autocolant-tip, care se aplică pe actul de identitate și are valabilitate până la un an, cu posibilitatea prelungirii. Persoanele care își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința sunt obligate să ceară înscrirea în cartea de imobil la noua locuință, în termen de 15 zile de la data mutării.

Poliţia îl căuta să-l bage după gratii, el se plimba prin Ploieşti

catuseTot ieri, polițiști din cadrul Secției nr. 11 Rurală Drajna, în urma unor investigații, au depistat, pe raza municipiului Ploiești, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Cerașu, față de care Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Persoana în cauză are de ispășit șase luni, în regim privativ de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, aceasta fiind depusă de polițiști în Penitenciarul Mărgineni.

Atenţie la buzunare! Hoţi în autobuzele TCE Ploieşti

  • furt_buzunarPolițiștii ploieșteni au depistat și identificat două persoane, una dintre ele domiciliată în Câmpina și cealaltă din comuna Florești, bănuite că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat în mijloace de transport din municipiul Ploiești. Față de cele două persoane a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările vor fi continuate de către polițiștii de investigații criminale din Poliția municipiului Ploiești, pentru stabilirea întregii activități infracționale și pentru recuperarea prejudiciului.

Euro a scăzut la 4,42 lei

Anunţul făcut de Comisia Europeană, BCE şi FMI referitor la aprobarea listei de reforme economice prezentate de executivul de la Atena, a detensionat pieţele financiare, permiţând monedelor din regiune să se aprecieze.

Cursul euro a scăzut spectaculos, de la 4,4478 la 4,4216 lei, într-o şedinţă în care piaţa valutară s-a deschis la 4,44 lei, nivel uşor inferior celui de la închiderea de marţi. Cererea mai mare de lei, care a ridicat şi nivelul volumelor de transfer, a coborât euro până la un minim de 4,4190, valoare care se mai înregistra în urmă cu trei săptămâni. La ora 14:00, tranzacţiile se realizau la 4,42 – 4,4230 lei.euro

Media dolarului american a coborât mai consistent, de la 3,9335 la 3,8952 lei, evoluţie datorită deprecierii lui faţă de euro.

Cursul monedei helvete a pierdut circa 1%, el coborând de la 4,1413 la 4,1040 lei, în condiţiile în care raportul său faţă de euro se menţinea aproape de 1,08 franci.

Monedele din regiune se apreciau la rândul lor faţă de euro. Astfel, cea poloneză se întărea la 4,157 – 4,167 zloţi iar cea maghiară la 304,8 – 305,6 forinţi.

Perechea euro/dolar creştea la 1,1336 – 1,1388 dolari, după ce guvernul de la Atena şi-a asumat atât combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei cât şi revizuirea cheltuielilor statului, pentru a putea o finanţare urgentă în valoare de 7,3 miliarde de euro.

La scăderea dolarului a contribuit, de asemenea, declaraţia dnei Janet Yellen, preşedintele Rezervei Federale americane, conform căreia banca centrală a SUA nu este încă pregătită să crească dobânda de politică monetară, în condiţiile în care reducerea şomajului nu poate compensa inflaţia scăzută.

Scăderea monedei americane a produs creşterea imediată a unciei de aur, cu circa 14 dolari, la 1.207 dolari.

Sunt folosite date și informațiidisponibile până la oră 14:00

RoRec - campanie de colectare deşeuri electrice la Măgurele şi Lipăneşti

deseuri-electriceÎn perioada 27-28 februarie 2015, Asociația RoRec (www.rorec.ro) desfășoară două acțiuni de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) (http://www.rorec.ro/recicleaza-cu-noi/de-ce-cum-ce-colectam/) în Lipănești și Măgurele, județul Prahova. Detalii despre programul colectării găsiți pe http://www.rorec.ro/actiune-colectare/prahova/lipanesti/5534/ șihttp://www.rorec.ro/actiune-colectare/prahova/magurele/5533/.  

Cetățenii interesați să se debaraseze corect de deșeurile electrice pot apela TelVerde 0800 444 800, serviciul de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, a DEEE! La TelVerde 0800 444 800 pot afla informaţii despre unde și cum se pot debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectare, când și unde sunt zile de colectare în localitatea lor, precum și alte informații despre colectarea DEEE. TelVerde 0800 444 800 este disponibil zilnic, între orele 9.00-17.00, gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

27 februarie, ziua porţilor deschise la ISU Prahova

Comunicat de presă


Anual, la 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment care ne prilejuieşte rememorarea momentului istoric care a consfinţit înfiinţarea Apărării Pasive din România prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933.

isuApărută ca o necesitate în asigurarea protecţiei forţelor necombatante, după prima conflagraţie mondială, protecţia civilă şi-a extins domeniul de activitate odată cu folosirea armelor de distrugere în masă cu efecte distrugătoare nu numai asupra militarilor, dar şi asupra populaţiei civile. Cu viaţa mea apăr viaţa - deviză rămasă înscrisă în tradiţia armei - a fost onorată şi consacrată pe parcursul celor peste 80 de ani de existenţă, prin misiunile dificile executate pentru salvarea vieţii şi înlăturării efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale şi catastrofele care au marcat de atâtea ori ultima jumătate de secol.

 Acum, la moment aniversar, gândurile tuturor se îndreaptă spre cei care, acţionând sub deviza "cu viaţa mea apăr viaţa", se găsesc permanent în slujba cetăţenilor pentru a-i preveni, ocroti, salva şi ajuta să învingă stihiile naturii sau orice pericole majore.

Vineri, 27 februarie 2015, între orele 10:00 – 12:00, cu ocazia aniversării a 82 de ani de la înfiinţarea apărării pasive din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova, din strada Rudului, nr. 96, organizează o expoziţie cu prezentarea tehnicii, a materialelor de intervenţie specifice, exerciţii demonstrative şi un punct mobil de infomare preventivă..

Pentru ca toţi cetăţenii să cunoască specificul, dar mai ales importanţa activităţilor de protecţie civilă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova şi-a propus declararea zilei de 27 februarie drept „Ziua Porţilor Deschise” în cadrul ISUJ Prahova, precum şi o prezentare a acestei „arme a celor fără apărare", cum a fost supranumită.

Vreme rea în toată ţara. Vezi prognoza

  ploaie_2În intervalul 25 februarie 2015, ora 20 – 26 februarie 2015, ora 12 va ploua în majoritatea regiunilor, iar în Oltenia şi în zona deluroasă şi montană a Banatului şi Munteniei, cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp, informează ANM. Pe crestele înalte de munte, vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar vântul va avea unele intensificări, cu precădere în masivele sudice (Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali), spulberând zăpada.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International