Inchide reclama
Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Ziarul Financiar online

 

Ziarul "Ziarul Financiar"

Website: http://www.zf.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul Financiar - cele mai importante stiri din business

propune o publicatie

Ultimele stiri din Ziarul Financiar de azi - Ziarul Ziarul Financiar online


Cea mai mare problemă a economiei este că antreprenorii români nu vor să lucreze împreună pentru a se putea dezvolta
România va rămâne o econo­mie low-cost, cu salarii mici şi prizonieră a multinaţionalelor şi a comenzilor acestora, atât timp cât antreprenorii locali şi IMM-urile nu îşi vor uni resursele umane şi financiare să lucreze împreună pentru a face proiecte mai mari, cu valoare adăugată mai ridicată, care să ţină mai mulţi bani în ţară.

Austriecii au redus cu 200 mil. € finanţările pentru Volksbank, dar aduc încă 128 mil. € la capital
Grupul austriac Volksbank, care deţine 51% din banca locală cu acelaşi nume, au redus în primul semestru cu 200 mil. euro liniile de finanţare acordate filialei de la Bucureşti şi au rămas cu facilităţi de refinanţare de circa 600 mil. euro la finalul lunii iunie, potrivit raportului semestrial publicat la Viena.

Biofarm, Zentiva sau Antibiotice. Ce „medicamente“ sunt mai atractive şi mai ieftine pentru investitorii la bursă
Dintre producătorii de medicamente listaţi pe bursa de la Bucureşti, Biofarm (simbol bursier BIO) are cele mai ieftine şi mai lichide acţiuni, Zentiva (SCD) a obţinut cel mai mare profit în primul semestru şi are cel mai ridicat randament al dividendului, iar Antibiotice (ATB) are un plan îndrăzneţ de dezvoltare pe patru ani, prin care ţinteşte să-şi dubleze afacerile prin intensificarea exporturilor şi dezvoltarea de produse noi.

Starbucks închiriază un spaţiu în Hanul lui Manuc pentru o cafenea la Unirii
Lanţul american Starbucks, care ieri a ajuns la o reţea de 10 cafenele pe piaţa locală printr-o deschidere la Constanţa, va închiria un spaţiu de circa 400 de metri pătraţi la parterul Hanului lui Manuc din Piaţa Unirii, în centrul Capitalei, unde ar putea inaugura o nouă unitate chiar în toamna acestui an.

Creditele de consum au prima creştere după cinci ani
Iulie a marcat o premieră pe piaţa creditului în lei, respectiv reluarea creşterii anuale a stocului finanţărilor pentru consum după o scădere continuă timp de cinci ani.

Ostahie a vândut către NEPI centrele comerciale din Buzău şi Alba Iulia
Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, a vândut mallul Aurora din Buzău şi un proiect comercial de 4.000 mp de lângă magazinul Kaufland din Alba Iulia fondului sud-african de investiţii NEPI, tranzacţie al cărei „preţ“ a fost stingerea de către cumpărător a unui credit de 22 de milioane de euro contractat de la Investkredit (în prezent parte a Volksbank).

Unele primării încă folosesc pixul şi hârtia pentru calculul taxelor
Schimbările prevăzute în noul Cod fiscal privind regimul clădirilor şi impozitele ce trebuie plătite pentru acestea continuă să pună pe masă mai multe întrebări, la care Ministerul Finanţelor nu are încă un răspuns.

„Marea problemă este cea a clădirilor cu destinaţie mixtă ale persoanelor fizice. În anii ’90, marea majoritate a încercat o afacere şi a declarat sediu de firmă în astfel de clădiri.“
Cota de impozitare de 2% pre­vă­zută în noul Cod fiscal pentru clădirile cu destinaţie nere­zidenţială aflate în proprie­tatea per­soanelor fizice care nu pre­zintă un raport de evaluare ar putea fi redusă, în contextul în care determină un dezechilibru între impozitul pe care o persoană fizică l-ar plăti faţă de o persoană juridică pentru o clădire similară.

Cursul rămâne în ceaţă: euro a revenit peste 4,4 lei la primele semne de reinflamare a tensiunilor din regiune
Euro a revenit ieri peste pragul de 4,4 lei după trei zile în care cursul de schimb părea să se consolideze sub acest nivel pe fondul unui val de apreciere a tuturor monedelor din regiune. Cursul a tot oscilat în jurul pragului de 4,4 lei/euro în ultima perioadă, fără o direcţie clară.

Cursa pentru Enel se încinge. „La încălzire“ au intrat şi companii româneşti
Procesul de vânzare a companiilor de distribuţie şi furnizare a energiei deţinute de italienii de la Enel în România se intensifică, ministrul energiei Răzvan Nicolescu anunţând azi oficial că şi firme româneşti sunt interesate de această tranzacţie, care ar putea deveni evenimentul anului pe piaţa de funziuni şi achiziţii din România.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: