Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Ziarul Financiar online

 

Ziarul "Ziarul Financiar"

Website: http://www.zf.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul Financiar - cele mai importante stiri din business

propune o publicatie

Ultimele stiri din Ziarul Financiar de azi - Ziarul Ziarul Financiar online


Expunerea băncilor s-a redus în primul semestru cu circa 2 mld. euro, în principal pe termen lung


Primul declin puternic din ultimul deceniu. Alarmă dinspre industria auto: producţia şi exportul de automobile au scăzut cu 8%
În lipsa unor noi modele, producţia de maşini a scăzut cu 8,2% în primele şapte luni ale acestui an, în timp ce exporturile s-au micşorat cu 8,4%, acestea fiind cele mai abrupte scăderi din ultimii zece ani.

Două companii din BET, ambele din energie, au avut cele mai mari marje de profit în S1
Transgaz (TGN) şi Romgaz (SNG), două companii care activează în sectorul energetic şi care intră în alcătuirea indicelui de re­fe­rinţă BET, au lucrat în primul se­mestru la cele mai ridicate marje de pe seg­mentul principal al bursei, fiind ur­mate de IAR Braşov, compania care repară şi întreţine elicoptere.

Un fost director din Rompetrol a făcut 39 mil. € în şase luni din motorină
Rottco Consult, unul dintre cei mai mari traderi de produse petroliere din România, un business demarat în 2010 de un fost director din companii precum Lukoil sau Rompetrol, a ajuns după primele şase luni din an la afaceri de 174 milioane de lei (39 milioane de euro), cu 15% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut.

Şeful traderului ADM, companie de 530 mil. € afaceri, pleacă din firmă
Marco Wahler, 43 de ani, executivul german care a ocupat în ultimii 22 de ani poziţia de general manager pentru România al traderului de cereale american ADM, a fost revocat din funcţie în urma unei decizii a acţionarilor de la finalul lunii iunie, arată datele publicate în Monitorul Oficial.

Fermele plâng după tractorişti, dar tinerii fug de o astfel de meserie. Salariile tractoriştilor pot ajunge şi la 1.000 de euro lunar
Meseria de tractorist devine tot mai căutată pe piaţa muncii pe măsură ce agricultura a intrat într-o etapă a mecanizării, însă tinerii fug de astfel de meserii.

Timiş, Cris-Tim: Volumele cresc, dar este o presiune pe preţul cărnii de porc
Radu Timiş, antreprenorul care controlează producătorul de mezeluri Cris-Tim, spune că vânzările de meze­luri au fost în creştere în volum cu aproximativ 8% în lunile iunie, iulie şi august faţă de perioada similară a anului trecut, dar că preţurile materiei pri­me au crescut, ceea ce pu­ne presiune pe business.

Dezintermedierea continuă. Băncile şi-au redus expunerea în S1 cu circa 2 miliarde de euro
Datoria externă a băncilor - care include liniile de finanţare acordate de acţionarii străini filialelor locale pe termen scurt şi lung - a continuat tendinţa descendentă în primul semestru (S1), reducându-se cu aproape 2 miliarde de euro faţă de sfârşitul anului trecut, până la 13 mld. euro. Scăderea comparativ cu iunie 2015 a fost de 2,3 miliarde de euro.

ZF LIVE. Vlad Ştefan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: Susţinem organizarea de concursuri pentru posturile de directori de şcoli
Elevii români îşi doresc ca toţi profesorii care vor ocupa funcţiile de director de şcoală să trea­că printr-un examen riguros cu criterii bine sta­bilite printr-o metodologie, a spus Vlad Şte­fan, preşedintele Consiliului Naţional al Ele­vilor, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

O companie britanică de outsourcing a ajuns la 200 de angajaţi într-un centru din Galaţi
Compania britanică Euroanswer, specializată în servicii de outsourcing, care are două centre în România în Galaţi şi Bucureşti a ajuns la 200 de angajaţi la Galaţi după ce a recrutat 80 de oameni de la începutul anului.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International