Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Ziarul Financiar online

 

Ziarul "Ziarul Financiar"

Website: http://www.zf.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul Financiar - cele mai importante stiri din business

propune o publicatie

Ultimele stiri din Ziarul Financiar de azi - Ziarul Ziarul Financiar online


Povestea antreprenorului italian care a „deschis“ piaţa de restaurante din zona Floreasca
Noul pariu al lui Giulio da Sacco este turismul local, după ce a reuşit să ducă restaurantul Grano din zona Floreasca la afaceri de aproape 3,4 mil. lei (750.000 de euro).

Lanţul de bijuterii Teilor aşteaptă o creştere a vânzărilor în acest an cu 50%, la peste 30 milioane de lei
Lanţul de bijuterii Teilor, controlat de antreprenorul român Florin Enache, vrea ca în următorii doi ani să ajungă la 5-6 magazine în Bucureşti şi câte două în oraşele mari ale ţării, cu peste 200.000 de locuitori.

Doi producători locali de componente au contribuit la construcţia uneia dintre cele mai scumpe maşini din lume
Porsche 918 Spyder, pentru care ultimul client a plătit 1,4 mil. euro, este cel mai scump automobil de serie pentru care producători de componente din România au produs subansambluri. Acesta se adaugă unei liste lungi de automobile de lux, printre care şi Mercedes-Benz SLS, supercarul celor de la Daimler.

Skin Media renunţă după 15 ani la distribuţia IT şi atacă zona produselor de îngrijire personală
Compania a încheiat luna trecută toate colaborările care presupuneau distribuţia de produse exclusiv IT. Skin Media păstrează distribuţia aparatelor foto Nikon, a TV-urilor Toshiba, a câtorva branduri de electrocasnice şi a produselor de îngrijire personală BaByliss plus brandul propriu de echipamente mobile Utok.

Erste schimbă din nou preşedintele la BCR. Andreas Treichl, preşedintele Erste, acţionarul majoritar, trece de la un bancher de restructurare la unul de creştere
Sergiu Manea, 43 de ani, preia de la Tomas Spurny conducerea celei mai mari bănci din România.

Tensiunea pe piaţa monetară continuă. Costul leilor a spart pragul de 1,5% pe an, iar BNR a organizat o licitaţie repo record după o pauză de două săptămâni


Hotelurile în paragină se văd şi în statistici. Constanţa a pierdut jumătate din locurile de cazare în 25 de ani
Judeţul Constanţa, care reuneşte cele mai importante staţiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre, a pierdut peste 40% din locurile de cazare în ultimii 25 de ani, până la 87.000, mărturie stând hotelurile sau vilele din staţiuni precum Venus, Neptun sau Eforie care sunt de ani de zile în paragină, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Românii cheltuie peste 200 mil. lei pe ulei de măsline. În doi ani piaţa a crescut cu 33%
Piaţa uleiului de măsline va sări în acest an de 200 mil. lei după un avans de 20% faţă de 2014 şi un plus de 33% faţă de 2013. Acest segment are de altfel cel mai puternic avans de pe piaţa de uleiuri şi grăsimi, singurul care mai creşte fiind untul. La polul opus se află uleiul vegetal şi margarina.

Tensiunea pe piaţa monetară continuă. Costul leilor urcă la 1,5% pe an, iar BNR face repo de 2 mld. lei
Indicatorul Robor la trei luni, referinţă pentru costul creditelor de retail în lei, a urcat ieri la 1,5% pe an, cu 15% peste nivelul de acum două săptămâni, ceea ce creează premisele scumpirii creditelor în lei chiar din această lună.

Turbulenţele financiare au înjumătăţit câştigurile fondurilor de pensii
Volatilitatea ridicată de pe pieţele financiare a înjumă­tăţit randamentele fondurilor de pensii private obligatorii în acest an până la un câştig mediu de 3%.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International