Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Ziarul Financiar online

 

Ziarul "Ziarul Financiar"

Website: http://www.zf.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul Financiar - cele mai importante stiri din business

propune o publicatie

Ultimele stiri din Ziarul Financiar de azi - Ziarul Ziarul Financiar online


GTC negociază preluarea a două clădiri de birouri de la Volksbank şi stă cu ochii pe un al treilea proiect
Compania imobiliară GTC, care a dezvoltat în Bucureşti proiecte precum America House din Piaţa Victoriei sau turnurile City Gate din Piaţa Presei, analizează posibila achiziţie a trei clădiri de birouri din Bucureşti, două dintre acestea fiind deţinute de companii ale grupului bancar Volksbank.

Cel mai mare spital al Regina Maria merge spre 11 mil. euro. Compania turează motoarele pe segmentul de obstetrică-ginecologie, care aduce 35% din venituri
Operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, estimează că spitalul Băneasa, cel mai mare din cadrul reţelei, se va apropia anul viitor de un rulaj de 11 mil. euro, în creştere cu 19% comparativ cu nivelul din acest an.

„Piaţa serviciilor medicale va cunoaşte schimbări majore în următoarele 12-24 de luni“
MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa privată de servicii medicale, controlat de familia Marcu, estimează că în 2015 cifra de afaceri se va majora cu 20 mil. euro şi va atinge pragul de 100 mil. euro, susţinută de noi investiţii de la zero, dar şi de noi achiziţii.

Primele semnale bune pentru creditare: portofoliile băncilor au crescut cu 800 mil. lei în octombrie
Băncile aveau la sfârşitul lunii tre­cute credite acordate popu­laţiei şi companiilor de aproape 214 mi­li­arde de lei (circa 48,5 mld. euro), cu 3% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR. Rit­mul de scădere s-a dimini­nuat faţă de luna septem­brie, când fusese consemnat un declin al sto­cului de credite de aproape 5%.

Capital Partners: Cele mai valoroase 100 de companii din România sunt evaluate la 55 mld. €, cu 10% peste nivelul de anul trecut
Ziarul Financiar lansează joi a noua ediţie a topului celor mai valoroase 100 de companii din România, valoarea totală a firmelor din clasament ajungând în acest an la 55 miliarde de euro, cu 10% peste nivelul din 2013.

Adrian Vasilescu, BNR: Să nu mai dăm vina pe ereditate
Întoarcerile înapoi, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea sau în anii interbelici, ne ajută să găsim nenumărate dovezi că boala de care încă mai suferă societatea românească (slaba competitivitate) şi stângăciile în aplicarea tratamentului (lentoarea restructurării) nu sunt nici pe departe ereditare.

Guvernul să negocieze cu FMI un deficit mai mare. Creşterea fiscalităţii trebuie evitată ca să nu ameninţe economia
Guvernul trebuie să încerce să ne­go­cieze cu FMI şi Comisia Euro­peană o ţintă de deficit bugetar mai mare pentru 2015, iar creşterea fiscalităţii ar trebui evitată deoa­rece va avea un „efect de bumerang“ asupra eco­nomiei, fiind necesară încurajarea investiţiilor şi a consumului, consideră analiştii economici.

Construcţiile au fost lăsate de izbelişte, dar Ioan Rus vine cu promisiuni „de foc“ pentru 2015
Ministrul transporturilor, Ioan Rus: „Anul 2015 va fi un an de foc pe infrastructură, cu foarte multe probleme de rezolvat“.

„Folosiţi fondurile UE pentru investiţii, sprijiniţi antreprenorii şi eficientizaţi managementul la stat“
Jacek Rostowski, fostul ministru de finanţe al Poloniei în plină criză economică, a povestit, într-un interviu acordat în ex­clusivitate pentru ZF, cum a rezistat economia po­loneză urgiei care a în­genuncheat toate statele Europei. Eco­nomistul este invitatul special al Galei ZF 2014 „România 5% creştere economică“, organizată în această seară.

Grecii de la Piraeus şi-au dublat profitul la nouă luni. Creditarea a crescut cu 9%
Piraeus Bank, o bancă de talie medie deţinută de grupul elen cu acelaşi nume, a raportat un profit brut de 6,8 mil. euro în primele nouă luni, cu aproape 90% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul din trimestrul al treilea a fost de 0,4 mil. euro, mai mic faţă de media trimestrială din prima jumătate a anului, cel mai probabil pe fondul procesului de curăţare a bilanţului de credite neperformante.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International