Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Ziarul Financiar online

 

Ziarul "Ziarul Financiar"

Website: http://www.zf.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul Financiar - cele mai importante stiri din business

propune o publicatie

Ultimele stiri din Ziarul Financiar de azi - Ziarul Ziarul Financiar online


Oenologul transformat în producător de vinuri: „Recolta este la jumătate faţă de anul trecut, dar nu-mi doresc încă un 2013. Via iubeşte stresul. Este ca un om care lucrează bine sub presiune“
Aurelia Vişinescu, unul dintre puţinii oenologi femei din România, face de aproape zece ani vinuri albe şi roşii în regiunea Dealu Mare, zonă situată între Ploieşti şi Buzău, vânată de toţi producătorii de vin datorită caracteristicilor deosebite.

IKEA pierde uşor din turaţie, dar reuşeşte să treacă de 100 mil. euro pentru prima dată de la intrarea pe piaţă
Magazinul de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA, situat în zona comercială Băneasa din nordul Capitalei, a înregistrat vânzări de 468 mil. lei (105 mil. euro, inclusiv TVA) în perioada septembrie 2013 – august 2014, în creştere cu 6% comparativ cu nivelul din exerciţiul financiar anterior.

Firmele de leasing s-au apropiat de 1 mld. euro în septembrie şi stau cu ochii pe fondurile europene
Firmele de leasing, ale căror afaceri s-au prăbuşit cu 80% în criză, speră să recupereze din terenul pierdut odată cu intrarea pe segmentul cofinanţărilor de proiecte din fonduri europene.

„Marea împărţeală“ a asfaltului. Transilvania şi Banatul au luat 1 mld. euro pentru autostrăzi şi drumuri naţionale în trei ani. Moldova este elevul „repetent“, care a primit doar 100 mil. euro
Transilvania şi Banatul au atras în ultimii trei ani cei mai mulţi bani pentru construcţia de autostrăzi şi reabi­litarea de drumuri na­ţionale, puţin peste 1 mld. euro, în timp ce Moldova este zona care a prins cele mai mici investiţii în şosele, doar circa 100 de milioane de euro, arată o analiză a ZF pe baza plăţilor realizate în pe­rioada 2012-2014 de către Com­pania Naţio­nală de Autostrăzi şi Drumuri Na­ţio­nale din România (CNADNR).

Vodafone cere despăgubiri de 15 mil. € de la ANCOM, arbitrul pieţei de telecom
Compania acuză ANCOM că i-a vândut frecvenţe care nu pot fi utilizate din cauza interferenţelor din Ucraina.

Un respiro: sumele refuzate la plată au scăzut cu 22% faţă de primele nouă luni din 2013
Băncile au refuzat la plată cecuri şi bilete la ordin de 5,8 mld. lei (1,3 mld. euro) în primele nouă luni ale acestui an pentru că nu au găsit în conturile companiilor suficiente lichidităţi pentru a onora cecurile şi biletele la ordin emise de acestea.

Semne rele în apropierea rezultatelor Petrom: producţia este mai mică, iar vânzările de gaze şi energie au un minus de 22% în T3
La trei săptămâni distanţă de publicarea rezultatelor financiare pentru al treilea trimestru, Petrom, cea mai mare companie din România, raportează o prăbuşire a vânzărilor de energie şi gaze cu 22%.

„România are nevoie de judecători specializaţi în drept fiscal şi chiar de tribunale fiscale pentru reducerea duratei proceselor şi a riscului de erori“
România ar avea nevoie de instanţe specializate în fiscalitate sau chiar de tribunale fiscale şi de judecători „certificaţi“ în drept fiscal pentru a înţelege astfel de cazuri.

Şeful Philips: Încurajaţi antreprenorii şi IMM-urile pentru a avea o creştere economică de peste 5%
Robin van Rozen, CEO al Philips pentru Europa de Sud-Est, estimează pentru acest an o creştere a economiei locale de doar 2% şi afirmă că IMM-urile, infrastructura şi fondurile UE ar trebui să fie priorităţile guvernului pentru ca economia să avanseze cu peste 5%.

Mărcile private au urcat la 15% din consumul de băuturi răcoritoare
Mărcile private de băuturi răcoritoare au crescut de opt ori în perioada 2008-2013 în România şi au ajuns să reprezinte 15% din consumul per capita de băuturi răcoritoare dintr-un an.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International