Inchide reclama
Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Ziarul Financiar online

 

Ziarul "Ziarul Financiar"

Website: http://www.zf.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul Financiar - cele mai importante stiri din business

propune o publicatie

Ultimele stiri din Ziarul Financiar de azi - Ziarul Ziarul Financiar online


Ghosn, Renault: Uzina Dacia este foarte eficientă, dar nu este imună la probleme. Salariile mai mari pot veni doar dacă există eficienţă mai mare
Carlos Ghosn, unul dintre cei mai puternici executivi din industria auto mondială, care conduce Alianţa Renault-Nissan din funcţia de preşedinte şi CEO atât al Grupului Nissan, cât şi al Grupului Renault, spune că uzina Dacia de la Mioveni este în prezent una "eficientă, dar nu imună la probleme", motiv pentru care aceasta trebuie să se menţină competitivă în continuare, mai ales în ceea ce priveşte costurile de producţie.

Reţelele străine au mai pus pe harta comerţului 150 de magazine cu investiţii de 170 mil. euro
Profi şi Mega Image au deschis împreună 100 de magazine noi, în timp ce alte patru reţele nu au deschis nicio unitate.

E bine sau nu că se închide RASDAQ, vestul sălbatic al pieţei de capital?
Legea de clarificare a statutului pieţei RASDAQ, aprobată marţi din scurt de Parlament, a împărţit piaţa de capital în două tabere: cei care susţin că este o lege bună pentru că pune capăt unei perioade de opt ani de incertitudini, de numeroase scandaluri, amenzi şi abuzuri, şi cei care susţin că legea trebuia dezbătută mai mult timp şi că nu ar rezolva problema abuzurilor la care au fost expuşi acţionarii minoritari.

Firmele în insolvenţă şi faliment au ajuns la restanţe de 3,3 miliarde de euro în iulie
Sumele restante ale firmelor în insolvenţă şi faliment au crescut cu 23% în ultimul an şi cu echivalentul a 230 mil. lei doar în luna iulie.

IFN-urile intră în hora de 500 mil. €/an a finanţării proiectelor pe fonduri europene din agricultură
Băncile erau singurele instituţii care puteau cofinanţa proiectele agricole din fonduri europene, însă o dată cu intrarea IFN-urilor pe acest segment competiţia ar putea creşte. Agricultura are o cotă de piaţă de doar 3,8% în finanţările acordate de bănci în primele şapte luni ale acestui an, iar în piaţa IFN-urilor ponderea creşte la 15%.

30 de firme de brokeraj au spus adio bursei în ultimii şapte ani. „Dacă nu eşti în top zece, este foarte greu să îţi acoperi costurile“
Pe bursa de la Bucureşti au rămas 40 de firme de brokeraj din cele peste 70 câte activau pe piaţa locală de capital la începutul anului 2007, nu cu mult înainte de declanşarea crizei financiare mondiale care a dus la prăbuşirea burselor.

10 mld. euro în IT din 2000 încoace. Cât a fost mita?
Dosarul achiziţiilor de licenţe Microsoft şi de software şi calculatoare pentru şcoli deschis de Direcţia Naţională Anti­corupţie (DNA), în care până acum nouă foşti miniştri sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu, trafic de influenţă sau de faptul că ar fi pretins şi primit mită de zeci de milioane de dolari şi euro de la câştigătorii contractelor zguduie clasa politică.

Este bine sau nu că Parlamentul a desfiinţat RASDAQ, „vestul sălbatic“ al pieţei locale de capital?
Legea de clarificare a statutului pieţei RASDAQ, aprobată marţi din scurt de Parlament, a împărţit piaţa de capital în două tabere.

Cel mai mare producător de mobilă atacă retailul
Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, cu afaceri de 124 mil. euro anul trecut, a intrat în retailul de mobilă prin deschiderea unui magazin în mallul Gold Plaza din Baia Mare şi se pregăteşte de a doua deschidere în Iulius Mall din Cluj.

Se stabileşte soarta infrastructurii pentru următorii 15 ani: Autostrăzile Braşov - Sibiu şi Craiova - Piteşti, gata în cel mult şase ani
Cea mai controversată dintre autostrăzi – Sibiu - Piteşti, devenită „drum expres“ – a fost amânată pentru după 2021.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: